Tι θα χρειαστείς:

370 γρ ρεβίθια κονσέρβα, στραγγισμένα

1 1/2 κουταλιά της σούπας (20 ml) φρέσκο ​​χυμό λεμονιού,

2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα

1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Dijon

1 μικρό κοτσάνι σέλινο, πολύ ψιλοκομμένο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

για το σερβίρισμα

4 φέτες ψωμί με προζύμι

μερικά φύλλα μαρουλιού

ντοματίνια, περίπου 4-6 ανά σάντουιτς

Πώς θα το φτιάξεις: 

Σε ένα μεσαίο μπολ βάζουμε τα στραγγισμένα ρεβίθια. Χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ (ή ένα πιρούνι), πολτοποιούμε τα ρεβίθια. Κράτησε μερικά σε μεγαλύτερα κομμάτια ώστε το μείγμα να είναι crunchy.

Προσθέτουμε χυμό λεμονιού, μαγιονέζα, μουστάρδα, ψιλοκομμένο σέλινο, πρέζα αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.

Δοκιμάζουμε και προσαρμόζουμε τα καρυκεύματα όπως προτιμάμε. Προσθέτουμε περισσότερο χυμό λεμονιού και μαγιονέζα, αν χρειάζεται, μέχρι να φτάσει στο σημείο που μας αρέσει η γεύση.

Απλώνουμε μια γερή ποσότητα από τη ρεβιθοσαλάτα σε μια φέτα ψωμί (το φρυγανίζουμε προαιρετικά). Βάζουμε ντομάτα σε φέτες και 1-2 μεγάλα φύλλα μαρουλιού. Προσθέτουμε κι άλλη επικάλυψη αν θέλουμε και καλύπτουμε με μια δεύτερη φέτα ψωμί.

Η ρεβιθοσαλάτα διατηρείται σκεπασμένη στο ψυγείο για λίγες μέρες.