Το έφτιαξε η @themothercook και χαθήκαμε για περίπου 12 λεπτά στη φωτογραφία.
Γράφει: “Φρεσκοψημμένο ή φρεσκοζεσταμένο ψωμάκι τσιαπάτα για να έχουμε μια γερή βάση. Ζουμερό μπιφτέκι από ποικιλία μανιταριών και άγριο ρύζι, καρυκευμένα κατά το δοκούν με ξερό κόλιανδρο και γλυκιά πάπρικα. Ψητή γλυκοκολοκύθα με καπνιστό αλάτι για τη γλύκα. Φετούλες από δροσερά ντοματίνια και καυτερές πιπεριές, μαριναρισμένα σε λευκό βαλσάμικο και λευκό πετιμέζι, για να απογειώσει τον συνδυασμό όλων των παραπάνω υλικών. Μερικές φέτες ώριμο αβοκάντο, για να εξισορροπεί τις έντονες γεύσεις και την κάψα της πιπεριάς.”
Και μετά θες άλλα 12 λεπτά να συνειδητοποιήσεις για τη θαύμα πρόκειται. Στο @themothercook θα βρεις και τη συνταγή για την τσιαπάτα και τα ντοματίνια.
Υλικά για 4 μπιφτέκια:
200-300 γρ μανιτάρια φρέσκα 200γρ περίπου ψημένο ρύζι 1 ξερό κρεμμύδι 1 κ.σ. ελαιόλαδο 1-2 κ.γ. ξερό κόλιανδρο 1-2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι 2-3 φρυγανιές (προαιρετικά)
Πώς θα το φτιάξεις:
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα μανιτάρια και το κρεμμύδι και τα πολτοποιούμε στο multi. Προσθέτουμε το ρύζι, το ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά και χτυπάμε μερικές φορές. Αν δεν θέλουμε μεγάλα κομμάτια ρύζι, το πολτοποιούμε τελείως. Αν το ρύζι είναι φρεσκοβρασμένο, θα χρειαστεί να προσθέσουμε τις φρυγανιές, για να τραβήξουν την υγρασία. Αν το ρύζι είναι χθεσινό, δεν χρειάζονται. Σχηματίζουμε τα μπιφτέκια, τοποθετούμε σε λαδόκολλα και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε για 30′ στους 200°C πάνω κάτω πυρά.
Την ίδια ώρα μπορούμε να βάλουμε και τη γλυκοκολοκύθα στον φούρνο. Θα είναι έτοιμα την ίδια ώρα.
Tips: *Όσο μεγαλύτερη ποικιλία μανιταριών, τόσο πιο ιδιαίτερα τα αρώματα. *Μπορούμε στο τέλος να ψεκάσουμε με λίγο λάδι τρούφας. *Όποιο ρύζι και να χρησιμοποιήσουμε, κάνει εξαιρετική δουλειά. Προτιμάτε της προηγούμενης ημέρας για να μην έχει έξτρα υγρασία. * Ταιριάζουν πολλά άλλα μπαχαρικά, αλλά ήθελα πιο ήπιες γεύσεις.