Φρεσκοψημένα churros βουτηγμένα σε ζάχαρη και κανέλα και μετά ενωμένα μεταξύ τους με το αγαπημένο σου παγωτό και καραμέλα. Ο καλύτερος τρόπος να ζήσεις λίγο περισσότερο καλοκαίρι. Έστω και γευστικά.
Τι θα χρειαστείς:
1 κούπα γάλα
100γρ βούτυρο
λίγο αλάτι
1 κούπα αλεύρι
¼ κουταλάκι baking powder
¼ κουταλάκι κανέλα
3 μεγάλα αυγά
ηλιέλαιο
½ κούπα ζάχαρη
½ κουταλάκι κανέλλα
παγωτό
sauce καραμέλας
Πως θα το φτιάξεις:
Ετοίμασε ένα ταψί που χωράει στην κατάψυξη σου, στρώνοντας αντικολλητικό χαρτί πάνω του.
Για να φτιάξεις τα churros: Σε ένα τηγάνι βάλε το γάλα, το βούτυρο και το αλάτι και ανακατεύοντας βράσε τα σε χαμηλή θερμοκρασία. Αφαίρεσε από το ζεστό μάτι και πρόσθεσε το αλεύρι, το baking powder και την κανέλα, ανακατεύοντας με μία ξύλινη σπάτουλα. Μετέφερε για δύο λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύοντας. Βάλε τη ζύμη σε ένα μπολ και άφησε τη να ”ξεκουραστεί” και να κρυώσει για 10 λεπτά. Στη συνέχεια πρόσθεσε τα αυγά ένα ένα, χτυπώντας με ένα mixer ανάμεσα σε κάθε προσθήκη αυγού. Μόλις τελειώσεις με τα αυγά, χτύπησε λίγο ακόμα ώστε να έχουν ενσωματωθεί τα αυγά στο μείγμα και να έχεις μία λεία, απαλή ζύμη.
Βάλε τη ζύμη σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής. Φτιάξε στο ταψί μικρά σπιράλ και βάλε τα στο ψυγείο για μία ώρα μέχρι που τα churros να ξεκολλάνε εύκολα από το χαρτί.
Σε ένα μπολ ανακάτεψε τη ζάχαρη μαζί με την κανέλα.
Ζέστανε το ηλιέλαιο σε μέτρια θερμοκρασία και δοκίμασε με ένα μικρό κομμάτι από τη ζύμη. Η ιδανική θερμοκρασία στο λάδι είναι αν το κομματάκι ζύμης χρειαστεί 30” για να ροδίσει.
Τηγάνισε το κάθε churros για 2 λεπτά στο καυτό λάδι. Αν ετοιμάζεται πριν από τα 2 λεπτά τότε μάλλον πρέπει να χαμηλώσεις λίγο τη θερμοκρασία.
Κάθε ένα που είναι έτοιμο βγάζε το σε ένα πιάτο που έχεις στρώσει απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια βούτηξε το στο μείγμα της ζάχαρης με την κανέλα.
Κάνε sandwich δύο δύο τα churros ενώνοντας τα με μία μεγάλη κουταλιά ανάμεσά τους scoop και περίχυσε με τη sauce καραμέλας.