“Sangrita” στα Ισπανικά σημαίνει “λίγο αίμα”! Το παραδοσιακό αυτό μεξικάνικο σερβίρισμα αναδεικνύει τον πικάντικο χαρακτήρα της τεκίλας Don Julio Blanco. Για τους τολμηρούς ενδείκνυται η χρήση λίγου tabasco στο μείγμα ντομάτας!
Θα χρειαστείς:
1/2 κουταλιά γλυκού σκόνη σκόρδου
1 κουταλιά γλυκού μαύρο πιπέρι
1 κουταλιά γλυκού αλάτι
1/2 κουταλιά γλυκιά πάπρικα
250ml βιολογικό χυμό ντομάτας
50ml φρέσκο χυμό lime
100ml Don Julio Blanco
2 φέτες lime
Χοντρό αλάτι
Πως θα το κάνεις:
Τοποθετούμε τα υλικά σε μαγειρικό σκεύος κ τα αφήνουμε στην φωτιά ώσπου να πάρουν βράση. Απομακρύνουμε το σκεύος κ περιμένουμε να κρυώσει.
Σερβίρουμε το μίγμα ντομάτας σε ένα σφηνάκι και σε ένα δεύτερο όπου έχουμε περάσει αλάτι, ρίχνουμε 50ml Don Julio Blanco. Συνοδεύουμε με μία φέτα lime.
Λίγα λόγια για τη Don Julio Blanco
Η λευκή Don Julio είναι από 100% μπλε αγαύη. Γύρω από το αποστακτήριο της Don Julio, στα υψίπεδα του Jalisco, στο Μεξικό, καλλιεργείται με τις ιδανικότερες συνθήκες η μπλε αγαύη, που θα αργοψηθεί σε χτιστούς φούρνους για να δώσει έναν εκλεκτό χυμό. Είναι η πιο απαλή tequila στον κόσμο γιατί οι καρδιές ψήνονται για 72 ώρες.
Ευχαριστούμε θερμά το 42 Barstronomy.Athens για τη φιλοξενία.