“Sangrita” στα Ισπανικά σημαίνει “λίγο αίμα”! Το παραδοσιακό αυτό μεξικάνικο σερβίρισμα αναδεικνύει τον πικάντικο χαρακτήρα της τεκίλας Don Julio Blanco. Για τους τολμηρούς ενδείκνυται η χρήση λίγου tabasco στο μείγμα ντομάτας!

Θα χρειαστείς: 

1/2 κουταλιά γλυκού σκόνη σκόρδου

1 κουταλιά γλυκού μαύρο πιπέρι

1 κουταλιά γλυκού αλάτι

1/2 κουταλιά γλυκιά πάπρικα

250ml βιολογικό χυμό ντομάτας

50ml φρέσκο χυμό lime

100ml Don Julio Blanco

2 φέτες lime

Χοντρό αλάτι

Πως θα το κάνεις: 

Τοποθετούμε τα υλικά σε μαγειρικό σκεύος κ τα αφήνουμε στην φωτιά ώσπου να πάρουν βράση. Απομακρύνουμε το σκεύος κ  περιμένουμε να κρυώσει.

Σερβίρουμε το μίγμα ντομάτας σε ένα σφηνάκι και σε ένα δεύτερο όπου έχουμε περάσει αλάτι, ρίχνουμε 50ml Don Julio Blanco. Συνοδεύουμε με μία φέτα lime.

sangrita_don-julio-blanco

Λίγα λόγια για τη Don Julio Blanco

Η λευκή Don Julio είναι από 100% μπλε αγαύη. Γύρω από το αποστακτήριο της Don Julio, στα υψίπεδα του Jalisco, στο Μεξικό, καλλιεργείται με τις ιδανικότερες συνθήκες η μπλε αγαύη, που θα αργοψηθεί σε χτιστούς φούρνους για να δώσει έναν εκλεκτό χυμό. Είναι η πιο απαλή tequila στον κόσμο γιατί οι καρδιές ψήνονται για 72 ώρες.

Ευχαριστούμε θερμά το 42 Barstronomy.Athens για τη φιλοξενία.

Φωτογραφίες: Μαρία Ειρήνη Μοσχονά