Στην Αίγινα, στο Αγκίστρι, στον Πόρο και στα Μέθανα θα φτάσεις με τα πλοία της Saronic Ferries, Ποσειδών Ελλάς, Αντιγόνη, Αχαιός, Φοίβο και Απόλλων Ελλάς. Οι Καπετάνιοι στη γέφυρα είναι οι Βασίλης Παχωπός, Γιώργος Διακάκης, Γιάννης Μωραΐτης, Χρήστος Σκαρπέλης και Στράτος Τεκνάκης.
Δεν θα ήθελες να ξέρεις ποια είναι η σωστή θέση να σταθείς στο πλοίο για να έχεις την καλύτερη θέα φτάνοντας στην Αίγινα; Ή ποια είναι η πιο όμορφη εικόνα που βλέπει ο Καπετάνιος προσεγγίζοντας τον λιμένα; Ή ποια είναι άραγε η άποψη τους για τον κάθε προορισμό; Και τέλος, οι πέντε Πλοίαρχοι μοιράζονται μαζί όλα όσα θα ήθελαν να ξέρουμε εμείς οι επιβάτες για εκείνους. Πότε ξανά άλλοτε είχες την ευκαιρία να γνωρίσεις τόσο καλά τους ανθρώπους που έχουν αναλάβει να φτάσεις εκεί με ασφάλεια απολαμβάνοντας το ταξίδι σου;
“Όταν το καράβι είναι γεμάτο με ανθρώπους τότε νιώθουμε ότι πραγματικά προσφέρουμε. Όμως, υπάρχουν περιπτώσεις που νιώθεις χρήσιμος ακόμα και αν δεν υπάρχει ούτε ένας επιβάτης. Το χειμώνα παλεύεις να δέσεις σε ένα λιμάνι με μοναδικό σκοπό να αφήσεις ένα δέμα με φάρμακα, διότι από αυτό το δέμα μπορεί να εξαρτάται η ζωή ενός ανθρώπου.” μάς λέει ο Καπετάνιος Γιώργος Διακάκης.
Ας δούμε όλους τους προορισμούς.Στην Αίγινα θα σε πάει ο Καπετάνιος του Ποσειδών Ελλάς, Βασίλης Παχωπός
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Με τη ματιά του καπετάνιου, ποια είναι η σωστή θέση στο καράβι για τον επιβάτη ώστε να έχει την καλύτερη θέα μόλις φτάνει στο λιμάνι της Αίγινας; Που είναι ιδανικό να σταθεί κανείς;
Όταν το πλοίο προσεγγίζει με την πλώρη, η ιδανική θέα για το λιμάνι της Αίγινας και την χώρα είναι να βρίσκεσαι στην αριστερή πλευρά του πλοίου.
Τι θα ήθελες να ξέρουν οι επιβάτες με προορισμό την Αίγινα, για τον καπετάνιο του πλοίου;
Από μικρό παιδί ήμουν κατασταλαγμένος μόνο στο να γίνω Πλοίαρχος. Από τα 16 εργάζομαι στα πλοία. Από τα 32 ως Πλοίαρχος. Σήμερα στα 37 μου έτη έχω εμπειρία 20 ετών σε 18 πλοία, ενώ τα τελευταία 5 έτη έχω δουλέψει σχεδόν σε όλα τα πλοία της Saronic Ferries.
Και στη Σουβάλα θα φτάσεις με τον Καπετάνιο του Αντιγόνη, Γιάννη Μωραΐτη
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Ποια είναι η πιο σωστή θέση στο καράβι για τον επιβάτη, ώστε να απολαύσει καλύτερα το ταξίδι του από τον Πειραιά ως την Σουβάλα της Αίγινας;
Πιστεύω πως η καλύτερη θέση για τον επιβάτη είναι στο εξωτερικό κατάστρωμα στο πίσω μέρος του πλοίου, κάτω από την πέργκολα όπου θα έχει σκιά και θα μπορεί να απολαύσει κάτι από το εξωτερικό μπαρ.
Τι θα ήθελες να ξέρουν οι επιβάτες με προορισμό την Σουβάλα, για τον καπετάνιο του πλοίου;
Να γνωρίζουν ότι ο καπετάνιος τους είναι έμπειρος και θα κάνει τα πάντα για να έχουν ένα ασφαλές και ήσυχο ταξίδι για την Σουβάλα της Αίγινας.
Στον Πόρο θα φτάσεις μαζί με τον Καπετάνιο του Φοίβου, Χρήστο Σκαρπέλη
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Ποια είναι η πιο όμορφη εικόνα που αντικρίζει κανείς από τη γέφυρα καθώς προσεγγίζει τον Πόρο;
Ο Πόρος είναι ένα νησί που σε μαγνητίζει από τη στιγμή που θα ξεκινήσεις να διασχίζεις το στενό κανάλι του μέχρι την άφιξή σου στο κεντρικό λιμάνι! Ο συνδυασμός τον καταγάλανων νερών, με τη πλούσια βλάστηση του νησιού, τα πανέμορφα νησιώτικα νεοκλασικά σπίτια και το ιστορικό Ρολόι που δεσπόζει, είναι μια εικόνα που όσες φορές και να τη δεις από τη γέφυρα του πλοίου σε μαγεύει σαν ένας μοναδικός πίνακας ζωγραφικής.
Τι θα ήθελες να ξέρουν οι επιβάτες με προορισμό τον Πόρο, για τον καπετάνιο του πλοίου;
Σαν νέος πλοίαρχος στο Ε/Γ – Ο/Γ Φοίβος σκοπός μου είναι να κάνω το ταξίδι σας μια μοναδική, ευχάριστη εμπειρία, να ταξιδέψουμε μαζί με ασφάλεια και να μπορέσετε μαζί μας να γνωρίσετε τις ομορφιές που κρύβονται στο υπέροχο νησί- θησαυρό που ονομάζεται Πόρος.
Στα Μέθανα θα σε πάει ο Καπετάνιος του Απόλλων Ελλάς, Στράτος Τεκνάκης
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Τα Μέθανα παραμένουν ένας σχετικά άγνωστος για τους πολλούς προορισμός. Τι τα κάνει να διαφέρουν από τους άλλους προορισμούς του Σαρωνικού;
Τα Μέθανα είναι ένα μέρος το οποίο έχει πολλές ενδιαφέρουσες δραστηριότητες ειδικά για αυτούς που θα το επισκεφτούν καλοκαίρι. Όταν λέμε Μέθανα σε πολλούς λόγω της ακτοπλοϊκής σύνδεσης έρχεται στο μυαλό κάποιο νησί του Σαρωνικού. Στην πραγματικότητα όμως τα Μέθανα δεν είναι νησί, αλλά μια πανέμορφη χερσόνησος με πολλά ενδιαφέροντα πράγματα. Στα Μέθανα μπορείς να βρεις πανέμορφες παραλίες όπως είναι ο Αγ. Γεώργιος η Μούχα το Παλαιόκαστρο και πολλές άλλες για απόλαυση οικογενειακή με παιδιά. Επίσης υπάρχουν για τους λάτρεις της φύσης διαφορά μονοπάτια πεζοπορίας που συνδυάζουν βουνό και θάλασσα όπου μπορείς να θαυμάσεις τη σπάνια χλωρίδα αλλά και πολλούς κρατήρες ηφαιστείων. Ένα από τα πιο δημοφιλή και ενδιαφέροντα αξιοθέατα στα Μέθανα είναι τα ιαματικά λουτρά τα οποία αν τα επισκεφτείς σίγουρα θα σου προσφέρουν μια καλοκαιρινή ευεξία. Πιστεύω κλείνοντας ότι τα Μέθανα είναι ένας προορισμός που αξίζει να επισκεφθεί κανείς με την οικογένειά του και να περάσει όμορφα και ήρεμα.
Τι θα ήθελες να ξέρουν οι επιβάτες με προορισμό τα Μέθανα, για τον καπετάνιο του πλοίου;
Το όνομα μου είναι Τεκνάκης Στρατός είμαι ο πλοίαρχος του Ε/Γ – Ο/Γ ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΛΛΑΣ και έχω ταξιδέψει στις θάλασσες του Αιγαίου και του Ιονίου σαν πλοίαρχος αρκετά χρόνια. Πριν έρθω ως πλοίαρχος στην γραμμή του Σαρωνικού θεωρούσα ότι δεν υπάρχουν οι προκλήσεις που συναντάς σαν Πλοίαρχος στα αλλά νησιά, τα πιο μακρινά και όμως με μεγάλη μου χαρά διαπίστωσα ότι το έργο που προσφέρεις σαν Πλοίαρχος και στα νησιά του Σαρωνικού είναι εξίσου σημαντικό και τελικά δεν παίζει ρόλο η απόσταση, αλλά ότι και τα νησιά αυτά συνδέονται με πλοία χειμώνα -καλοκαίρι.
Όσο για τα Μέθανα, κάθε εποχή που προσεγγίζεις τον λιμένα των Μεθάνων είναι ξεχωριστή για τον καπετάνιο.
Τους καλοκαιρινούς μήνες είναι η χαρά που βλέπεις στα πρόσωπα των επιβαινόντων, γνωρίζοντας ότι αποστολή σου είναι να τους πας με ασφάλεια με την οικογένεια τους τις πιο ανέμελες ημέρες του χρόνου για εκείνους για τις διακοπές τους. Οπότε θα πρέπει και εσύ με την σειρά σου να συμβάλεις με το πλήρωμά σου, ώστε το ταξίδι τους να είναι μια όμορφη έναρξη των διακοπών τους. Και όταν αυτές τελειώνουν, να κλείνουν με ένα όμορφο ταξίδι στα νερά του Σαρωνικού όπου θα είναι και η τελευταία εικόνα των διακοπών τους.
Τον χειμώνα τα πράγματα είναι διαφορετικά, η προβλήτα των Μεθάνων σου θυμίζει κάποιο λιμάνι από ακριτικό νησί και αυτό το λέω όχι λόγω της χιλιομετρικής απόστασης από την Αθήνα αλλά λόγω του δύσκολου οδικού δικτύου που κάνει κάποιους μόνιμους κατοίκους να προτιμούν να ταξιδεύουν με το πλοίο. Έτσι φτάνοντας στο λιμάνι των Μεθάνων ξέρεις ότι θα συναντήσεις λίγους ανθρώπους στην προβλήτα και κάποιους να αποβιβάσεις που για αυτούς όμως είσαι η σύνδεση με την πρωτεύουσα, χωρίς την οδική ταλαιπωρία όποτε πάλι τα συναισθήματα σαν πλοίαρχος είναι πολλά: ξέρεις ότι θα προσφέρεις σε κάποιους μεγάλους ανθρώπους την μεταφορική τους ηρεμία και όχι την οδική ταλαιπωρία.
Στο Αγκίστρι θα φτάσεις παρέα με τον Καπετάνιο του Αχαιού, Γιώργο Διακάκη
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Σε τι ξεχωρίζει το Αγκίστρι από τους άλλους προορισμούς του Σαρωνικού;
Το Αγκίστρι ακόμα παραμένει αγνό σαν μέρος με πολλούς κρυμμένους προορισμούς και παραλίες για όλες τις ηλικίες όπως η Σκάλα , το Mεγάλοχωρι, η Δραγωνέρα, η Σκληρή, η Χαλικιάδα, η Μαρέζα στα Λιμενάρια και η Απόνησος).
Σου παρέχει και θαλάσσια ομορφιά αλλά και χερσαία, αφού είναι όλο γεμάτο με πεύκα. Για ‘μένα το Αγκίστρι είναι ένας κρυμμένος θησαυρός μέσα στο σύμπλεγμα των νησιών του Σαρωνικού, που προσφέρει ό,τι θέλει ένας επισκέπτης που του αρέσει ο συνδυασμός της θάλασσας και του βουνού λόγο πεζοπορίας.
Τι θα ήθελες να ξέρουν οι επιβάτες με προορισμό το Αγκίστρι, για τον καπετάνιο του πλοίου;
Ονομάζομαι Διακάκης Γεώργιος και είμαι ο Καπετάνιος του πλοίου Αχαιός. Ένα πλοίο που εξυπηρετεί δυο από τα πιο όμορφα νησιά του Σαρωνικού την Αίγινα και το Αγκίστρι, δυο νησιά όμορφα αλλά και διαφορετικά, με ιδιαίτερα χαρίσματα το καθένα. Αγαπώ την ψυχική ελευθερία και το σασπένς που μου προσφέρει η θάλασσα: στιγμές που μπαίνεις σε μια ρουτίνα, αλλά που ανά πάσα στιγμή μπορεί να συμβεί και κάτι διαφορετικό, αφού στα πλοία μας μεταφέρεται το πιο “απρόβλεπτο φορτίο” που είναι ο άνθρωπος.
Μεταφέρεις ανθρώπινες ψυχές και, όπως είναι φυσικό, αυτό σου δημιουργεί τεράστιο αίσθημα ευθύνης. Όταν το καράβι είναι γεμάτο με ανθρώπους τότε νιώθουμε ότι πραγματικά προσφέρουμε. Όμως, υπάρχουν περιπτώσεις που νιώθεις χρήσιμος ακόμα και αν δεν υπάρχει ούτε ένας επιβάτης. Το χειμώνα παλεύεις να δέσεις σε ένα λιμάνι με μοναδικό σκοπό να αφήσεις ένα δέμα με φάρμακα, διότι από αυτό το δέμα μπορεί να εξαρτάται η ζωή ενός ανθρώπου. Είναι πολύ σημαντικό αυτό που προσφέρεις, είναι έργο που πολλοί δεν το καταλαβαίνουν, αλλά νοιώθεις μια ψυχική αγαλλίαση σε ό,τι παραπάνω κάνεις και ό,τι παραπάνω προσφέρεις! Στη διαδρομή για το όμορφο Αγκίστρι αγαλλιάζει η ψυχή σου αγναντεύοντας θάλασσα, γλάρους, πλοία. Στιγμές που είναι μοναδικές φτάνοντας στον τόπο που είναι να φτάσεις με διαφορετική διάθεση αφήνοντας μέσα σε μια ώρα και τριάντα λεπτά πίσω όλη την Αθήνα και την καθημερινότητά σου. Έτοιμος για εξερεύνηση, ηρεμία και απλά διακοπές στο Αγκίστρι λοιπόν…