Φτιάξε αυτή τη sauce αν αγαπάς τη μουστάρδα και βάλε τη σε sandwich με παστράμι, σέρβιρε τη με λουκάνικα και σε hot dog.
Θα χρειαστείς:
1/2 κούπα σπόρο μαύρης μουστάρδας
1/2 κούπα σπόρο κίτρινης μουστάρδας
1 1/2 κούπα ξύδι
2 κούπες μαύρη μπύρα
5 κουταλιές μέλι
1/2 κούπα καστανή ζάχαρη
2 κουταλάκια αλάτι
2 κουταλάκι πιπέρι
3/4 από ένα μικρό κουταλάκι κουρκουμά
1 κούπα ξηρή μουστάρδα
Πως να το φτιάξεις:
Σε ένα μεσαίο μπολ ανακάτεψε τους σπόρους με το ξύδι και την 1 1/2 κούπα μπύρας. Σκέπασε το και άφησε το ψυγείο για ένα βράδυ.
Σε ένα μεσαίο τηγάνι ανακάτεψε την υπόλοιπη μπύρα με το μέλι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το μπαχαρικά και βράσε το μείγμα για λίγο. Μετέφερε το μείγμα σε ένα μπλέντερ και άφησε το να κρυώσει. Στη συνέχεια βάλε τη σκόνη μουστάρδας και τους σπόρους με το ξύδι και δούλεψε όλα τα μείγματα μαζί. Βάλε το σε ένα βάζο. Σκέπασε και φύλαξε την στο ψυγείο για τρεις μήνες.