Desktop (Small)

Case:

Ναι είμαι σίγουρος ότι σε προβλημάτισε ο τίτλος. Θα κάνω μια μικρή εισαγωγή πριν μπω στο ζουμί της σημερινής συνταγής.

Όταν ακούς τη λέξη “barwoman” τι σου έρχεται στο μυαλό; Σκέψου. Το (ελληνικό) στερεότυπο λέει: ηλικία 18-22, παρολίγον μοντέλο (;), γλάστρα σε κάποιο συμβατικό μπαρ, με δυσκολία ξεχωρίζει τις διαφορές που έχει το gin απο τη vodka και καλύτερα να μην μιλήσω για cocktails.

Θέλοντας να σπάσω και αυτό το στερεότυπο, φιλοξενώ αυτη την εβδομάδα τη μία και μοναδική Κλαίρη Πλαστήρα. Αν έχεις πάει σε ένα από τα Momix Bar (Κεραμεικού ή Γλυφάδας) σίγουρα θα την έχεις δει πίσω από την μπάρα να κάνει τα δικά της. Επίσης διδάσκει και στα ΙΕΚ Δέλτα σε συνεργασία με το Μomix Lab. Ζήτησα από την Κλαίρη, λοιπόν, μια ακόμα συνταγή για εσάς που σας αρέσει να τα «τσούζετε» με στυλ, ακόμα και στο σπίτι. Η συνταγή ειναι μια παραλλαγή του κλασσικού Julep με μαστίχα. Πολύ γευστική, refreshing και εύκολη. Από αυτές που τις φτιάχνεις για την παρέα που έχετε μαζευτεί σπίτι και θέλετε να τα πιείτε για να ξεχάσετε την καθημερινότητα και τη ρουτίνα.

Για το “Mastic Julep” θα χρειαστείς:

2 σφηνάκια Λικέρ Μαστίχας

1 σφηνάκι gin

1 σφηνάκι χυμό από λεμόνι

4-5 φύλλα δυόσμου

Καστανή ζάχαρη (προαιρετικά)

Action:

Πολύ απλά. Βάλ’ τα όλα σε ένα χαμηλό ποτήρι με πάγο, ανακάτεψέ τα με ένα κουτάλι για αρκετή ώρα, συμπλήρωσε με πάγο και γαρνίρεις με φύλλα δυόσμου. Αν θέλεις να είναι λίγο πιο γλυκό, μπορείς πριν τα βάλεις στο ποτήρι, να βουτήξεις το χείλος του ποτηριού σε χυμό λεμονιού και μετά σε καστανή ζάχαρη, έτσι κάνεις ένα rim που λέμε εμείς οι μπαρμαναρέοι, σαν αυτό της μαργαρίτας αλλά με ζάχαρη αντί για αλάτι!

Τέτοιες Barwomen θέλουμε πλέον πίσω από τις μπάρες. Άλλωστε η εποχή της μαζικής κατανάλωσης αλκοόλ τείνει να εξαφανιστεί και πλέον ο κόσμος ζητάει ποιοτική εξυπηρέτηση, αλκοόλ και διασκέδαση.

Cheers & Enjoy Responsibly