Fino Aperitivo
Case No1:
Περιμένεις φίλους στο σπίτι για φαγητό. Μέχρι να ετοιμαστεί, αυτό που χρειάζεσαι είναι ένα φίνο, δροσιστικό και παιχνιδιάρικο aperitif. Μην αγχώνεσαι, το μόνο που χρειάζεσαι είναι φαντασία και καλή διάθεση και η επιτυχία είναι σίγουρη.
Action:
Σίγουρα όλο και κάπου θα έχεις δει ή θα έχεις δοκιμάσει ένα Spritz (έχει γίνει και μεγάλο trend αυτό τον καιρό). Θα φτιάξεις λοιπόν μια δικιά σου εκδοχή του γνωστού απεριτίφ αρχικά για ένα σερβίρισμα, αλλά – επειδή σίγουρα είσαι πολύ κοινωνικός και έχεις πολλούς φίλους – σε μεγάλες ποσότητες για μεγάλες παρέες των 5+ ατόμων (punches).
Θα χρειαστείς : 1 Φιάλη Aperol (Ιταλικό γλυκόπικρο απεριτίφ, μπορείς να το βρεις σε κάβα ή στο supermarket), 2 φιάλες ξηρό αφρώδη οίνο κατά προτίμηση ιταλικό Prosecco, 4 κουτάκια ginger ale, 2 λεμόνια, 2 ροζ grapefruit, λίγο δυόσμο και λίγα φρέσκα φρούτα για να γαρνίρεις το Punch που θα ετοιμάσεις. Πάντα να παίζεις με την εποχικότητα, πχ. μην αναζητήσεις φρέσκιες φράουλες το Σεπτέμβρη θα είναι και πολύ ακριβές και άνοστες!
Ποτήρια του κρασιού και αν έχεις πολλούς καλεσμένους θα χρειαστείς μια μεγάλη κανάτα ή ένα μεγάλο fizz bowl, μια κουτάλα και μπόλικο πάγο!
Για ένα ποτήρι:
2 σφηνάκια Aperol, 3 σφηνάκια Prosecco και 1 σφηνάκι ginger ale μέσα στο ποτήρι του κρασιού με πάγο και γαρνίρεις με μια φέτα λεμόνι, μια φέτα grapefruit, δυόσμο και ό,τι άλλο καλό βρήκες στο μανάβη σου, ανακατεύεις ελαφρά και… salute!
Και για το punch (7-9 σερβιρίσματα) :
Σε μια κανάτα ή στο fizz bowl βάζεις ½ μπουκάλι Aperol, ¾ Prosecco και 1 κουτάκι ginger ale, φέτες λεμόνι, grapefruit, 4-5 κλωναράκια δυόσμο για το άρωμα και τα αγαπημένα σου φρούτα. 3-4 λεπτά πριν το σερβίρεις πρόσθεσε μπόλικο πάγο και ανακάτεψε ελαφρώς. Δροσιστικό, γευστικό και ότι πρέπει για να μας ανοίξει την όρεξη!
Μη φοβηθείς να πειραματιστείς. Αυτό που κάνει τη διαδικασία διασκεδαστική είναι η δημιουργικότητα! Οπότε χαμογέλα και κάνε θετικές σκέψεις και αυτό θα φανεί στη γεύση 100%
Απολαύστε υπεύθυνα και σχολιάστε άφοβα. #spritzer #spritz #aperol #homedrinker #socialdrinker #aperitif
Γιάννης Σταυρουλάκης