Μία ωραία ιδέα για πρωινό κι ένα καλό κίνητρο για να σηκωθείς από το κρεβάτι αυτό το Σαββατοκύριακο.
Τι θα χρειαστείς:
3 ¼ κούπες αλεύρι
1 ½ κουταλάκι του γλυκού μαγιά στιγμής
⅓ φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι γάλα, ζεστό
2 μεγάλα αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
125 γραμμάρια βούτυρο, πολύ μαλακό αλλά όχι λιωμένο
γέμιση:
80 γραμμάρια βούτυρο,
½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα αποξηραμένα φρούτα
80 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα, χοντροκομμένη (72% κακάο)
¾ φλιτζάνι έτοιμο dulce de leche αναμεμειγμένο με 2 κουταλιές της σούπας ουίσκι
Πώς θα το φτιάξεις:
ΖΥΜΗ: Ανακατεύουμε στο μίξερ το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι. Χτυπάμε το γάλα, τα αυγά και τη βανίλια μαζί και μετά ρίχνουμε μέσα. Χτυπάμε να ενωθούν και μετά προσθέτουμε σταδιακά το βούτυρο. Ανακατεύουμε για 8 λεπτά να γίνει μια μαλακή ζύμη που να ξεκολλάει από τα πλαϊνά. Βάζουμε σε ένα μεγάλο, λαδωμένο μπολ, σκεπάζουμε και αφήνουμε 12-24 ώρες.
ΓΕΜΙΣΗ: Χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν κρέμα. Ανακατεύουμε μέσα τα φρούτα. Αφήνουμε στην άκρη.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα. Λαδώνουμε ελαφρά και στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ένα μαντεμένιο ταψί.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε έναν ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο σε ένα ορθογώνιο 30cm x 40cm. Κόβουμε σε 7 λωρίδες και μοιράζουμε τη γέμιση στην επιφάνειά του. Πασπαλίζουμε με τη σοκολάτα. Τυλίγουμε σε ρολά. Περιχύστε με 3 κουταλιές της σούπας dulce de leche.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά. Ψήνουμε για 35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν. Αφήνουμε να κρυώσουν για 30 λεπτά. Περιχύνουμε με εξτρα dulce de leche και στη συνέχεια βγάζουμε από το ταψί και σερβίρουμε ζεστό.