O Έλληνας νικητής του Worldclass 2017 Πάνος Κανατσούλης εμπνέεται μια “χειμωνιάτικη” συνταγή συστήνοντας μας το Johnnie Walker Espresso Roast: ο εκλεπτυσμένος ‘σοκολατένιος’ χαρακτήρας του αναδεικνύεται μοναδικά μέσα από αυτό ασυνήθιστο sour ποτό.

Τι θα χρειαστείς: 

50ml Johnnie Walker Espresso Roast

10ml λικέρ μανταρίνι

20ml φρέσκος χυμός λεμονιού

10ml σιρόπι ρόδι

το ασπράδι ενός αυγού

4 dashes (ριξιές) angostura bitters (για γαρνιτούρα)

Πέρλες ροδιού

Πως θα το φτιάξεις:

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε σέικερ με άφθονο πάγο και ανακινούμε δυνατά για αρκετά δευτερόλεπτα ώστε να δημιουργηθεί αφρός από το ασπράδι.

Διπλοσουρώνουμε σε παγωμένο ποτήρι τύπου coupette χωρίς πάγο.

Ρίχνουμε 4 σταγόνες bitters στην επιφάνεια του αφρού ως διακόσμηση.

Συνοδεύουμε με φρέσκες πέρλες ροδιού.

panos-kanatsoulis-cocktail_2

Λίγα λόγια για το JOHNNIE WALKER BLENDERS’ BATCH ESPRESSO ROAST

Το Johnnie Walker Blenders’ Espresso Roast είναι το αποτέλεσμα ενός πειράματος του blender Aimée Gibson, o οποίος ανέμειξε αποσταγμένα ουίσκι με κριθάρι ψημένο πιο έντονα από ποτέ. Αυτό το πείραμα δημιούργησε ένα malt με απίστευτα πλούσιες, σκούρες νότες σοκολάτας. Αυτή η ασυνήθιστα έντονη γεύση εξισορροπήθηκε με άλλα ουίσκι που έχουν ωριμάσει σε δρύινα βαρέλια, συνθέτοντας μια ελαφριά πικάντικη γεύση σε συνδυασμό με μια επίγευση λεπτής γλυκιάς βανίλιας. Το τελικό αποτέλεσμα είναι το Espresso Roast του Johnnie Walker Blenders, ένα πλούσιο σκωτσέζικο blend, με έντονες νότες καφέ και μαύρης σοκολάτας.

Ευχαριστούμε θερμά το 42 Barstronomy.Athens για τη φιλοξενία.

Φωτογραφίες: Μαρία Ειρήνη Μοσχονά