2015-11-11_18-43_zlutyj4ocbhqvw0q3xvnfpp6z

Η ιδέα του να έχεις ένα αγόρι που ποτέ δεν μεγαλώνει μοιάζει ρομαντική στην εποχή που ζούμε, αφού το σύνδρομο του Πίτερ Παν μπορεί να θεωρηθεί και σέξι ή απλώς ότι “έτσι είναι οι άντρες”. Το σύνδρομο του Πίτερ Παν είναι το αγόρι που δεν μεγαλώνει ποτέ, ο άντρας που θέλει μια κοπέλα για μαμά, αδερφή, καλύτερη φίλη, γιαγιά, θεία από το Σικάγο και πάνω απ’ όλα νταντά. Ο Πίτερ Παν είναι εκείνος που όλες θέλουμε γιατί καλώς ή κακώς ξέρουμε ότι θα περάσουμε καλά (ή επειδή είμαστε μαζόχες) μα στο τέλος πάντα νικάει το παιδί που έχει μέσα του. Όπως θα νικούσε και εκείνο που θα κάνει στην πορεία της ζωής του. Δυστυχώς, οι γυναίκες πληρώνουν το τίμημα μιας τέτοιας επιλογής αφού αυτοί οι άντρες, ποτέ δεν έρχονται για να σε κρατήσουν ήρεμη.

Ας υποθέσουμε πως βγαίνεις με έναν άντρα που σου αρέσει πολύ, σε διασκεδάζει, σε ελκύει και μετά σε βαραίνει. Πως μπορείς να προνοήσεις γι’ αυτό; Μπορείς να μάθεις να διαβάζεις τα σημάδια.

Είναι ακατάστατος. Στα πρώτα ραντεβού θα το καταλάβεις από το ντύσιμό του, το στιλ του και μερικές μικρολεπτομέρειες στην συμπεριφορά. Την σιγουριά όμως θα την αποκτήσεις όταν μπεις στο σπίτι του, όταν δεις το δωμάτιό του και φυσικά, όταν πατήσεις πόδι στην κουζίνα του. Η JLo το είπε πριν απ’ όλους (άσε κάτι να πέσει κάτω), ότι ain’t gonna do your laundry, I ain’t your mama. Δεν γεννήθηκε ακόμη ο άνθρωπος που θα σε κάνει να μαζεύεις τα ρούχα του από το πάτωμα, να πλένεις τα πιάτα και να είσαι με ένα dettol στο χέρι. Τι εννοείς το κάνεις ήδη;

Η ιδέα μιας σοβαρής σχέσης ζωγραφίζει έναν πανικό στο βλέμμα του. Το αν θα έρθει στο Κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι σπίτι σου, αποτελεί εβδομαδιαίο debate στην σχέση σας. Όπως και το να σε συνοδεύσει σε γάμους, βαφτίσια, οικογενειακές γιορτές και τα συναφή. Θεούλη μου, μην τον καλείς πουθενά να σου πω εγώ μετά πως θα του κακοφανεί. Απαραταμας.

Δεν μπορεί να μιλήσει σοβαρά γενικά. Ξεκινάει με το που είναι το iPad; Και τελειώνει με το κλασικό ‘γιατί πρέπει να τα ισοπεδώνεις όλα;’. Στα πρώτα ραντεβού, δεν ξέρω πως μπορείς να το καταλάβεις χωρίς να γίνει κάφρος αλλά μπορείς να το δοκιμάσεις ανοίγοντας συζητήσεις για θέματα που διάβασες το πρωί στην Time ή την Wall Street Journal. Τι εννοείς δεν διαβάζεις Wall Street Journal;

Οι φίλοι του είναι κάφροι. Από την πρώτη φορά που θα τους γνωρίσεις, μέχρι την τελευταία. Από το όνομα στο group που έχουν στο Whatsapp, μέχρι το περιεχόμενό του. Εκτός αν είσαι και εσύ κάφρος(καλησπέρα) και τελικά διαμορφωθεί μια υπεργαμάτη παρέα 15χρονων. Σίγουρα όχι σχέση.

Τα χόμπι του μοιάζουν με εκείνα που είχες στο σχολείο. Ψηλή κάλτσα και Vans. Έχοντας αφήσει το skate έξω από το μαγαζί, γυρνώντας με ένα backpack γεμάτο spray το κέντρο της πόλης. Και εμείς τα κάναμε αυτά, όχι όμως μέχρι τα 32. Βασικά, γιατί δεν έχουμε φτάσει μέχρι τα 32 και σε συνέχεια, γιατί δεν θα ταιριάζαμε στα 22.

Η αγαπημένη του φράση είναι “δεν φταίω εγώ”. Δεν φταίω εγώ, φταίει ο εξωγήινος που μπήκε στο σπίτι στις 03:03 και έφαγε το τελευταίο βαζάκι με την μερέντα. Και πέταξε το κουτάλι στον νεροχύτη. Δεν φταίω εγώ, άργησε το μετρό να ρθει και καθυστέρησα 45 λεπτά, γιατί ΠΟΙΟ ΜΕΤΡΟ ΔΕΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ 45′;

Και εσύ γκρινιάζεις συνέχεια για αυτόν. Γιατί καλά όλα τα παραπάνω, αλλά αν βρεθείς στο σημείο να γκρινιάζεις συνέχεια για την σχέση σας, την συμπεριφορά του και την ζωή σου, ίσως και να μην σου ταιριάζει. Υπάρχουν ένα εκατομμύριο άλλα κορίτσια που θα εκτιμήσουν την αγάπη του για το skate, την ακαταστασία του και την τιτανοτεράστια φαντασία του να αρέσει η μερέντα σε εξωγήινους.

Εξ’ άλλου, δεν είμαστε όλοι για όλους.