Παρακάτω θα βρεις μία συνταγή για ψητό σολομό με σάλτσα λεμονιού, μία αλμυρή τάρτα με σκόρδο και μανιτάρια, μία σαλάτα με λευκά φασόλια και ξερά σύκα γεμιστά με αμύγδαλο και επικάλυψη σοκολάτας. Ιδέες για σαββατοκύριακο.\
Αλμυρή τάρτα με σκόρδο και μανιτάρια
Οι τάρτες είναι από τις αγαπημένες μας επιλογές όταν αναζητάμε μια συνταγή που ναι μεν να είναι ιδιαίτερη αλλά ταυτόχρονα να μην είναι και εξαιρετικά δύσκολη. Η συγκεκριμένη αλμυρή τάρτα με σκόρδο και μανιτάρια από το beetsme_com έχει όλα τα παραπάνω.
Είναι νόστιμη, ιδιαίτερη και σίγουρα αξίζει τον κόπο να τη δοκιμάσεις. Είναι επίσης ιδανική εάν ακολουθείς μια vegan διατροφή.
Υλικά:
Για τη βάση- 350 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 200 γραμμάρια και 2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη πλάκα ή βίγκαν βούτυρο
- 100 ml γάλα σόγιας ή αμυγδάλου (χωρίς ζάχαρη)
- 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
- 4 φρέσκα σκόρδα ή 3 σκελίδες (ψιλοκομμένα)
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 500 ml κρέμα σόγιας ή αμυγδάλου ή κάσιους
- 90 γραμμάρια ρεβυθάλευρο
- 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ (νισεστέ)
- 2 κουταλιές της σούπας διατροφική μαγιά
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/4 – 1/2 κουταλάκι του γλυκού κάλα νάμακ (μαύρο αλάτι Ινδίας)
- μαύρο πιπέρι
- 120 γραμμάρια μανιτάρια αγάρικα – λευκά μικρά (κομμένα σε φέτες)
Ξερά σύκα γεμιστά με αμύγδαλο και επικάλυψη σοκολάτας
Τα ξερά σύκα, γεμιστά με αμύγδαλο και βουτηγμένα σε μαύρη σοκολάτα, είναι μια απόλαυση αιώνων που κοσμεί ακόμα και σήμερα πολλά επίσημα γεύματα. Ακόμα όμως και να μην έχεις να οργανώσεις κάποιο δείπνο πολλών ατόμων (αλήθεια, εσύ θυμάσαι ποια ήταν η τελευταία φορά που το έκανες;), τα γεμιστά -και σοκολατένια- ξερά σύκα είναι ένα γλύκισμα που κλέβει τις εντυπώσεις, όποια στιγμή και εάν το σερβίρεις.Τι θα χρειαστείς (για περίπου 20 κομμάτια):
- 10 μεγάλα ξερά σύκα
- 20 αμύγδαλα ολόκληρα καθαρισμένα
- 300 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα, κομμένη σε κομμάτια
Η σαλάτα με λευκά φασόλια που θα έχεις έτοιμη σε πέντε λεπτά
Κάποιες φορές δεν μπορείς να φανταστείς πως με λίγα μόνο υλικά μπορείς να δημιουργήσεις ένα πλήρες γεύμα. Και μάλιστα σε πέντε λεπτά! Το ίδιο συμβαίνει και με αυτή τη σαλάτα με λευκά φασόλια η οποία είναι θρεπτική, νόστιμη και εύκολη.Υλικά (για 6 μερίδες):
- 500 γραμμάρια λευκά φασόλια βρασμένα ή δύο κονσέρβες λευκά φασόλια στραγγισμένα
- ¼ φλιτζάνι φύλλα μαντζουράνας ή ρίγανης
- ¼ φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό
- 3 σκελίδες σκόρδο
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ⅓ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- ½ φλιτζάνι αμύγδαλα, κομμένα
- ξύσμα λεμονιού, για το σερβίρισμα
Βρες τη συνταγή εδώ
Ψητός σολομός με σάλτσα λεμονιού
Ο σολομός είναι από τα αγαπημένα ψάρια πολλών αφού είναι εξαιρετικά νόστιμος, έχει πολλά οφέλη για την υγεία και είναι ένα σχετικά εύκολο πιάτο στην παρασκευή του.
Εάν βαρέθηκες όμως τις κλασικές συνταγές για τον σολομό εδώ θα δεις μια εξίσου εύκολη αλλά πολύ πιο νόστιμη συνταγή για ψητό σολομό με την πιο υπέροχη σάλτσα λεμονιού.
Υλικά:
- 1 κιλό πατάτες baby
- ελαιόλαδo, σκόνη σκόρδου, αλάτι και πιπέρι
- 2-3 φλιτζάνια μπρόκολo
- 2 φιλέτα σολομού
Βρες τη συνταγή εδώ