Tα arancini είναι το τέλειο σνακ για την μπύρα σου. Χρειάζεσαι μόνο 40 λεπτά για να τα μαγειρέψεις.
Για 15 arancini χρειάζεσαι:
2 ½ κούπες ρύζι λευκό. Αν βρεις την ποικιλία arancini θα είναι τέλεια. Αλλιώς βάλε το κλασικό καρολίνα. 6 κούπες νερό 500 γρ κιμά ½ κούπα κρεμμύδι τριμμένο ½ κούπα μικρά κυβάκια καρότο 1 κούπα αρακά 3 κούπες σάλτσα ντομάτας 2 κουταλιές αλάτι 1 κουταλιά πιπέρι 1 κουταλάκι ζάχαρη 2 αυγά 1 κούπα φρυγανιά τριμένη ¼ κούπας λάδι 3 -4 κούπες λάδι για το τηγάνισμα 2 αυγάΟδηγίες: Βρασε τις 6 κούπες νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα, αλάτισε και βράσε το ρύζι, για περίπου 20 λεπτά. Στράγγισε το. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάλε το λάδι και σώταρε τα κρεμμύδια, τον αρακά και τα καρότα μέχρι να χρυσίσουν. Ρόδισε μαζί και τον κιμά. Πρόσθεσε τη σάλτσα, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη και άφησε να μαγειρευτούν περίπου 30 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία. Άφησε τη σάλτσα να κρυώσει λίγο. Σε ένα άλλο, ρηχό, μπολ χτύπησε δύο αυγά και σε ένα άλλο βάλε την φρυγανιά.
Για να πλάσεις τις μπάλες χωρίς να κολλάει στα χέρια σου το ρύζι μπορείς να τα βρέχεις με κρύο νερό στη βρύση αν δύο μπαλάκια. Για να γεμίσεις το ρύζι θα πρέπει να παίρνεις κάθε φορά περίπου 1/4 κούπας ρύζι να το πλάθεις ώστε να ενώνεται σε μια πλάκα. Βάζεις μια κουταλιά από την σάλτσα κιμά και κλείνεις προσεκτικά.
Στη συνέχεις ρολάρεις το μπαλάκι ρυζιού στο αυγό και την φρυγανιά και τηγανίζεις σε καυτό λάδι για 2 λεπτά. Στραγγίζεις και αφήνεις λίγο να κρυώσουν.
Μπορείς να αντικαταστήσεις τον κιμά με τυριά ή σάλτσα μανιταριών.
Δίνω απόλυτο δίκιο και στους δύο. Δεν υπάρχει χειρότερο από το ψέμα και την ανειλικρίνεια. Ειδικά όταν το βιώνεις επαναλαμβανόμενα. Ευτυχώς δεν υπάρχει ψεύτης που να μην αποκαλύπτεται.