Οι περισσότεροι μάθαμε το carrot cake σε μεγαλύτερη ηλικία, αφού σίγουρα δεν είναι ένα από τα κλασικά “μαμαδίστικα” γλυκά που υπάρχουν πάντα σε ένα σπίτι.
Και τώρα θα μας ρωτήσεις, “μα είναι το carrot cake γλυκό;”. Ναι, είναι για την ακρίβεια ένα από τα πιο υπέροχα “άγλυκα” γλυκά!
Για αυτό εδώ θα δεις μια συνταγή για carrot cake, από τον αγαπημένο μας thiscookingman, που θα λατρέψεις.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά:
- 250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 320 γραμμάρια καρότα τριμμένα
- 4 αυγά
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού baking powder
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια σιρόπι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τζίντζερ
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κάρδαμο
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
- 2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη κανέλα
- 170 γραμμάρια ηλιέλαιο
- 130 γραμμάρια πουρέ μήλου (applesauce)
- 200 γραμμάρια καστανή ζάχαρη (αν έχεις και μαύρη ζάχαρη με μελάσα τότε βάζεις 50 γραμμάρια από τα 200 της καστανής)
- 200 γραμμάρια λευκή ζάχαρη
- 1 πακέτο τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
- 120 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
- 150 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
Για τον πουρέ μήλου, σε μια μικρή κατσαρόλα θα σιγοβράσεις 2 μήλα καθαρισμένα και κομμένα μαζί με 1 1/2 κουταλιά της σούπας ζάχαρη, 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα και 40 ml νερό. Μόλις μαλακώσουν τα μήλα και έχει εξατμιστεί και το νερό, τα πολτοποιείς και αφήνεις να κρυώσει.
Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 και ετοίμασε δύο ταψιά 22cm, λαδωμένα ελαφρά και με αντικολλητικό χαρτί.
Σε ένα μπολ ανακάτεψε το αλεύρι, τη σόδα, το baking powder, κανέλα, τζίντζερ, κάρδαμο, μοσχοκάρυδο και αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ πρόσθεσε τις ζάχαρες και τα αυγά και ανακάτεψε μέχρι να αναμιχθούν καλά τα υλικά. Πρόσθεσε το ηλιέλαιο, τη βανίλια, τον πουρέ μήλου και μετά τα καρότα και ανακάτεψε μέχρι να ενσωματωθούν καλά τα υλικά μεταξύ τους. Πρόσθεσε σε τρεις δόσεις τα στερεά υλικά στο παραπάνω μείγμα και ανακάτεψε απαλά με μια μαριζ να ενσωματωθεί καλά όλο το αλεύρι.
Μοίρασε ισόποσα στα δύο ταψιά το μείγμα και ψήσε στον φούρνο για περίπου μισή ώρα ή μέχρι να τσεκάρεις με μια οδοντογλυφίδα ότι είναι έτοιμα. Τα αφήνεις να κρυώνουν τελείως προτού βάλεις το frosting.
Για το frosting, ανακάτεψε με ένα μίξερ χειρός το βούτυρο με την κρέμα τυριού μέχρι να αναμιχθούν καλά. Πρόσθεσε τη βανίλια και σε δόσεις τη ζάχαρη άχνη. Μόλις ενσωματωθούν τα υλικά, βάλε το μείγμα στο ψυγείο για 15 λεπτά.
Αφού κόψεις λίγο την κορυφή από το ένα κομμάτι κέικ, ίσα ίσα για να ευθυγραμμιστεί, άλειψε με το frosting που έχεις βγάλει από το ψυγείο και τοποθέτησε από πάνω το άλλο κομμάτι του κέικ και συμπλήρωσε με το frosting.
Σέρβιρε με πεκάν ή με ό,τι ξηρό καρπό, θες. Διατήρησε το κέικ στο ψυγείο και βγάλε το για 10 λεπτά πριν το σερβίρεις.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 5 λόγοι για τους οποίους ένα μπουκάλι κρασί είναι το καλύτερο δώρο