Θέλεις και εσύ να φτιάξεις αυτά τα υπέροχα και χρωματιστά macarons αλλά σου φαίνεται κάπως δύσκολο; Μην ανησυχείς καθόλου για αυτό καθώς παρακάτω θα βρεις όλα τα υλικά που θα χρειαστείς για να το κάνεις αλλά και όλα τα βήματα για να φτιάξεις τα πιο υπέροχα macarons, ώστε να τα απολαύσεις μόν@ σου ή με φίλους.
Συστατικά (30 macarons)
- 1 ¾ φλιτζάνια ζάχαρη άχνη (210 γρ.)
- 1 φλιτζάνι αλεύρι αμυγδάλου(95 γρ.), ψιλοαλεσμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, μοιρασμένο
- 3 ασπράδια αυγών, σε θερμοκρασία δωματίου
- ¼ φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη(50 γρ.)
- ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 2 σταγόνες ροζ χρώμα τροφίμων σε μορφή τζελ
- Βουτυρόκρεμα βανίλιας
- 1 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο(230 γρ.), 2 μπαστουνάκια, σε θερμοκρασία δωματίου
- 3 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη(360 γρ.)
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
Προετοιμασία
Βάλε στο μούλτι τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη άχνη και χτύπα καλά μέχρι να γίνουν σκόνη. Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, χτύπα τα ασπράδια αυγών και το υπόλοιπο ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι με ένα ηλεκτρικό μίξερ χειρός μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές. Πρόσθεσε σταδιακά την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Συνέχισε να χτυπάς μέχρι να σχηματιστούν σκληρές κορυφές (θα πρέπει να μπορείς να γυρίσεις το μπολ ανάποδα χωρίς να πέσει τίποτα). Πρόσθεσε τη βανίλια και χτύπα μέχρι να ενσωματωθεί. Πρόσθεσε το χρώμα τροφίμων και χτύπα τα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Πρόσθεσε περίπου το ⅓ από το κοσκινισμένο μείγμα αμυγδαλόλευρου κάθε φορά στα χτυπημένα ασπράδια αυγών και χρησιμοποίησε μια σπάτουλα για να διπλώσεις απαλά μέχρι να ενωθούν.
Μετά την τελευταία προσθήκη αμυγδαλόλευρου, συνέχισε να διπλώνεις αργά μέχρι το μείγμα να πέσει και να μπορείς να κάνεις ένα σχήμα 8 κρατώντας τη σπάτουλα ψηλά. Μετέφερε τη ζύμη για macarons σε μια σακούλα με στρογγυλή μύτη. Τοποθέτησε 4 κουκκίδες από το μείγμα σε κάθε γωνία ενός ταψιού με στεφάνι και τοποθέτησε ένα κομμάτι λαδόκολλα από πάνω, χρησιμοποιώντας το μείγμα για να βοηθήσεις την λαδόκολλα να κολλήσει στο ταψί. Βάλε τα macarons πάνω στη λαδόκολλα σε κύκλους 1½ ίντσας (3 cm), με απόσταση μεταξύ τους τουλάχιστον 1 ίντσα (2 cm). Χτύπα το φύλλο ψησίματος σε μια επίπεδη επιφάνεια 5 φορές για να απελευθερωθούν τυχόν φυσαλίδες αέρα.
Ψήσε τα μακαρόν για 17 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν καλά και να μην κολλάνε στη λαδόκολλα. Μετέφερε τα μακαρόν σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς πριν τα γεμίσεις.
Μετέφερε τη βουτυρόκρεμα σε μια σακούλα με στρογγυλή μύτη. Πρόσθεσε μια κουταλιά βουτυρόκρεμας σε ένα κέλυφος macaron. Τοποθέτησε από πάνω ένα άλλο macaron για να δημιουργήσεις ένα σάντουιτς. Επανέλαβε με τα υπόλοιπα macarons και τη βουτυρόκρεμα.
Τοποθέτησε σε αεροστεγές δοχείο για 24 ώρες.
Καλή απόλαυση!