Σέρβιρε αυτό το πιάτο με green curry με ρύζι ατμού. Αν δεν αγαπάς το tofu μπορείς να το αντικαταστήσεις με κοτόπουλο ή γαρίδες.
Επίσης μπορείς να μειώσεις το γάλα καρύδας και να προσθέσεις λίγο νερό. Αν όμως το θες παχύ και κρεμώδες μείνει πιστή στη συνταγή.
Τι θα χρειαστείς:
340 γρ. tofu ελαιόλαδο και αλάτι 2 γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες 4 πάστα green curry (θα το βρεις σε καταστήματα με ασιατικά) 3 κονσέρβες γάλα καρύδας 3 κούπες μπρόκολο 3-4 κουταλιές μπρόκολο μία χούφτα σταφίδες (προαιρετικά) καστανή ζάχαρη
Πώς θα το φτιάξεις:
Σκούπισε το tofu με χαρτοπετσέτα για να αφαιρέσεις το νερό. Κόψε το tofu σε κύβους. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε το ελαιόλαδο σε μέτρια υψηλή φωτιά. Πρόσθεσε το tofu, πασπάλισε με αλάτι και τηγάνισε για 10-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Μόλις είναι έτοιμο άφησέ το στην άκρη. Βάλε στην κατσαρόλα τις γλυκοπατάτες, το γάλα καρύδας και την πάστα κάρυ στην κατσαρόλα. Σιγόβρασε για 5-10 λεπτά έως ότου οι πατάτες μαλακώσουν. Πρόσθεσε το μπρόκολο και το tofu. Σιγόβρασε για 3-5 λεπτά έως ότου το μπρόκολο μαλακώσει. Πρόσθεσε μία χούφτα σταφίδες και κόλιαντρο και πασπάλισε με λίγη καστανή ζάχαρη.