Υπάρχουν μερικά φαγητά στην κατηγορία των σνακ που από την πρώτη στιγμή που θα τα δοκιμάσεις ορκίζεσαι πως θα τα φτιάχνεις συνέχεια, πως θες να υπάρχουν στο σπίτι σου για κάθε πάρτυ ή μπουφέ, για το ταπεράκι του γραφείου, για το σνακ της λιγούρας.
Αυτό συμβαίνει και με τα παρακάτω κιμαδοπιτάκια από το blog cookbloggr, τα οποία είναι νόστιμα, τραγανά και ιδανικά για όλες τις ώρες! Μπορείς ακόμη και να τα φτιάξεις με τον κιμά που σου έχει περισσέψει!
Υλικά:
- 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμάς
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 καρότο τριμμένο
- 1 πράσο (μόνο το λευκό μέρος)
- 1/2 ποτήρι του κρασιού κρασί λευκό
- 200 γραμμάρια ντομάτα κονκασέ
- 1 κουταλάκι του γλυκού ντοματοπελτέ
- αλάτι-πιπέρι
- 3 κόκκους μπαχάρι
- ελαιόλαδο
- 200 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
- 1/2 πακέτο φύλλο κρούστας
- μαύρο σουσάμι
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα σόταρε τον κιμά σε λίγο ελαιόλαδο. Πρόσθεσε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το πράσο, το καρότο και το σκόρδο. Μόλις σοταριστούν σβήσε με το κρασί. Πρόσθεσε τον ντοματοπελτέ, την κονκασέ και λίγο νερό. Συνέχισε με τα μπαχαρικά. Χαμήλωσε τη θερμοκρασία στη μισή ένταση και άφησε να σιγοβράσει μέχρι να σωθούν τα υγρά. Όταν είναι έτοιμο άφησέ το να κρυώσει τελείως και πρόσθεσε τη γραβιέρα. Άνοιξε τα φύλλα κρούστας και κόψε τα σε λωρίδες περίπου στο μέγεθος μιας παλάμης. Πέρνα με λίγο ελαιόλαδο το φύλλο και πρόσθεσε μία κουταλιά της σούπας κιμά. Κλείσε σε ρολό ή τρίγωνο ανά δυο φύλλα. Πέρνα με λίγο ελαιόλαδο την επιφάνεια και πρόσθεσε σουσάμι. Ψήσε σε λαδόκολλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα!
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 4 εύκολες συνταγές για να φτιάξεις αυτό το Σαββατοκύριακο