Οι σούπες έχουν την τιμητική τους αυτήν την εποχή του χρόνου και τι πιο ιδανικό από μια κρεμώδη και ζεστή σούπα με κάστανα;

Αν ακόμα δεν έχεις δοκιμάσει καστανόσουπα βελουτέ αυτή η συνταγή από το blog sweetandsaltyfeelings.com θα σε κάνει να τη λατρέψεις!

Υλικά:

  • 500 γραμμάρια κάστανα, καθαρισμένα και βρασμένα
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 30 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 200 ml νερό
  • 1 κύβο λαχανικών
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το γαρνίρισμα:

  • βρασμένα κάστανα
  • κρέμα γάλακτος
  • φύλλα μαϊντανού ή ψιλοκομμένο σχοινόπρασο

Εκτέλεση:

Ξεφλούδισε και κόψε το κρεμμύδι σε φέτες ή κύβους.

Σε μια κατσαρόλα πρόσθεσε το βούτυρο και ζέστανε σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία μέχρι να λιώσει. Μόλις λιώσει το βούτυρο, πρόσθεσε το κρεμμύδι και αλατοπιπέρωσε. Σόταρε για περίπου 1-2 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία ή μέχρι να γίνει διάφανο.

Πρόσθεσε τα βρασμένα κάστανα και σόταρέ τα για ένα λεπτό. Ρίξε μέσα τον κύβο λαχανικών, το νερό και την κρέμα. Αλατοπιπέρωσε ξανά. Σκέπασε την κατσαρόλα με το καπάκι και άφησέ το να πάρει μια βράση. Στη συνέχεια, μαγείρεψε σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 20 λεπτά, με την κατσαρόλα μισοσκεπασμένη.

Όταν βράσει, ανακάτεψε τη σούπα είτε με ένα ραβδομπλέντερ χειρός είτε σε παρτίδες σε ένα κανονικό μπλέντερ. Χτύπα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Μόλις αναμειχθεί, δοκίμασε για τυχόν πρόσθετα καρυκεύματα.

Σέρβιρε και γαρνίρουμε με μερικά κάστανα καθαρισμένα, μαγειρεμένα και ψιλοκομμένα, φύλλα μαϊντανού ή ψιλοκομμένο σχοινόπρασο. Για επιπλέον γεύση πρόσθεσε και λίγη κρέμα γάλακτος.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Gingerbread Pancakes κι άλλες 3 συνταγές που αξίζει να δοκιμάσεις αυτό το Σαββατοκύριακο