Αυτή η σαλάτα με ψητές γλυκοπατάτες είναι το πιο ενδιαφέρον μεσημεριανό που θα φας σ αυτή την καραντίνα. Είναι ελαφρύ για να το φας μεσημέρι και μετά να συνεχίσεις τη δουλειά και τα zoom calls. Η φέτα, το αβοκάντο και το dressing από ταχίνι θα δώσουν απίστευτη γεύση στη σαλάτα σου.
Τι θα χρειαστείς:
2 ψημένες γλυκοπατάτες κομμένες σε κύβους 1 dressing με ταχίνι* 4 κούπες ρόκα ⅓ της κούπας τριμμένη φέτα 1 αβοκάντο σε φέτες μισό λεμόνι 3 κουταλιές καβουρδισμένο κουκουνάρι ή ηλιόσπορο
Πώς θα το φτιάξεις:
Ψήσε τις πατάτες σε κύβους στους 220 βαθμούς σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί για 25 λεπτά. Μπορείς να έχεις ρίξει αλάτι και πιπέρι στις πατάτες από πριν.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τη ρόκα, τις ψητές πατάτες, τη φέτα και το dressing. Συμπλήρωσε με το αβοκάντο και στύψε λίγο λεμόνι. Πρόσθεσε κι άλλο dressing και πασπάλισε με το κουκουνάρι ή τον ηλιόσπορο. Λίγο ακόμα αλάτι και πιπέρι και η σαλάτα είναι έτοιμη.
*Για να φτιάξεις το dressing θα ανακατέψεις σε ένα μικρό μπολ: ¼ της κούπας ταχίνι, 3 κουταλιές νερό, 2 κουταλιές χυμό λεμονιού, 2 κουταλιές ελαιόλαδο, 1 κουταλιά maple σιρόπι. Θα τα χτυπήσεις όλα μαζί και θα προσθέσεις 1 κουταλάκι σησαμέλαιο, 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη και λίγο αλάτι.