Μια συνταγή με ζυμαρικά carbonara, εύκολη και γρήγορη. Όλα τα υλικά τα έχεις ήδη στο ψυγείο και το ντουλάπι σου.
Θα χρειαστείς:
500γρ spaghetti* 2 κουταλιές βούτυρο 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι 2 λιωμένες σκελίδες σκόρδο 200 γρ μανιτάρια 2 κουταλιές σόγια σως 1 κουταλιά λάδι 1 κουταλιά maple syrup 1/2 κουταλιά μουστάρδα 1/2 κουταλιά καπνιστή πάπρικα
* 2 αυγά 1/4 κούπας κρέμα γάλακτος 1/3 κούπας παρμεζάνα αλάτι, πιπέρι
Πως θα το φτιάξεις:
Μαγείρεψε τα ζυμαρικά σε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σούρωσε τα και άφησέ τα στην άκρη. Καθάρισε τα μανιτάρια. Κόψε τα σε φέτες. Ζέστανε ένα αντικολλητικό τηγάνι με το βούτυρο και πρόσθεσε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγείρεψε τα για 3 λεπτά. Στο μεταξύ ανακάτεψε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα μανιτάρια μαζί σε ένα μπολ και πρόσθεσε τα στο τηγάνι. Μαγείρεψε για 5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα μανιτάρια. Για την carbonara ανακάτεψε τα υλικά σε ένα μπολ. Όταν τα μανιτάρια είναι έτοιμα, ανέβασε τη θερμοκρασία και πρόσθεσε τα ζυμαρικά στο τηγάνι. Άφησε τα στο τηγάνι για 2 λεπτά, πασπάλισε με παρμεζάνα και σέρβιρε. Αν θες τρίψε φρέσκο πιπέρι.
Διάβασε ακόμα: Κοτόπουλο με κάρυ και λαχανικά