Σκέφτηκα ότι θα ήταν ωραίο κάποια από τα θέματά μου αυτές τις μέρες, που αρχίζουμε να μπαίνουμε σε κλίμα γιορτών, να είναι ιδέες για χειροποίητα δωράκια που μπορείτε να ετοιμάσετε στην κουζίνα σας εύκολα και ανέξοδα και να προσφέρετε στους αγαπημένους σας. Σήμερα η πρότασή μου είναι αυτά τα σοκολατάκια με μαύρη και λευκή κουβερτούρα στα οποία πρόσθεσα και κομματάκια καραμέλας βουτύρου.
Τα υλικά είναι: 175 γρ. μαύρη κουβερτούρα 175 γρ. λευκή κουβερτούρα 8-10 καραμέλες βουτύρου
Χρησιμοποιήστε ένα τετράγωνο ταψάκι διαστάσεων 22×22 εκατοστών. Κόψτε ένα κομμάτι λαδόκολλα στο πλάτος του ταψιού και με λίγο μεγαλύτερο μήκος, ώστε να προεξέχει από τις δύο πλευρές. Λιώστε τη μαύρη κουβερτούρα σε μπεν μαρί, ρίξτε τη στο ταψάκι με τη λαδόκολλα και απλώστε τη ομοιόμορφα. Βάλτε το ταψάκι στο ψυγείο. Στη συνέχεια, λιώστε και τη λευκή κουβερτούρα και σπάστε σε χοντρά κομμάτια τις καραμέλες. Βγάλτε το ταψάκι από το ψυγείο και με γρήγορες κινήσεις απλώστε από πάνω και τη λευκή κουβερτούρα με μια σπάτουλα προσπαθώντας να μην ακουμπήσετε τη μαύρη σοκολάτα. Ρίξτε και τα κομματάκια της καραμέλας και ξανατοποθετήστε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον. Όταν έχει κρυώσει τελείως, βγάλτε από το ψυγείο, αφαιρέστε με προσοχή τη λαδόκολλα και σπάστε την πλάκα της σοκολάτας σε μικρότερα κομμάτια. Τοποθετήστε τα το ένα πάνω σε άλλο, δέστε τα με μια κορδέλα ή τοποθετήστε τα μέσα σε μια ωραία κούπα, τυλίξτε τα με μια ζελατίνα σε συσκευασία δώρου και προσφέρετέ τα!
Μαρία Πρασσά (bread&tea)