Τα ξερά σύκα, γεμιστά με αμύγδαλο και βουτηγμένα σε μαύρη σοκολάτα, είναι μια απόλαυση αιώνων που κοσμεί ακόμα και σήμερα πολλά επίσημα γεύματα.
Ακόμα όμως και να μην έχεις να οργανώσεις κάποιο δείπνο πολλών ατόμων (αλήθεια, εσύ θυμάσαι ποια ήταν η τελευταία φορά που το έκανες;), τα γεμιστά -και σοκολατένια- ξερά σύκα είναι ένα γλύκισμα που κλέβει τις εντυπώσεις, όποια στιγμή και εάν το σερβίρεις.
Τι θα χρειαστείς (για περίπου 20 κομμάτια):
- 10 μεγάλα ξερά σύκα
- 20 αμύγδαλα ολόκληρα καθαρισμένα
- 300 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα, κομμένη σε κομμάτια
Πώς θα τα φτιάξεις:
Αρχικά, πρέπει να ανοίξεις τα σύκα στη μέση με ένα μικρό μαχαίρι. Βάλε ένα αμύγδαλο σε κάθε μισό και μετά πίεσε τις άκρες του μισού μαζί για να το κλείσεις όσο καλύτερα μπορείς.
Έχε έτοιμο ένα φύλλο λαδόκολλα. Σε μπεν μαρί λιώσε τη σοκολάτα. Με γρήγορες κινήσεις βούτηξε τα γεμιστά μισά σύκα στη λιωμένη σοκολάτα, τυλίγοντάς τα γύρω-γύρω για να καλυφθούν – είτε μισά είτε ολόκληρα. Μετά ακούμπησέ τα στη λαδόκολλα άφησέ τα να στεγνώσουν.
Tip: Εάν σου αρέσει ο συνδυασμός της σοκολάτας με το πορτοκάλι, μπορείς μαζί με το αμύγδαλο να βάλεις και μισή φέτα πορτοκαλιού, ζαχαρωμένη.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Είναι ο καφές με αβοκάντο ο πιο εύκολος -και νόστιμος- τρόπος για να ενισχύσεις την πρωινή σου ενέργεια;