Εάν είσαι λάτρης των μπισκότων τότε αυτά τα σοκολατένια shortbread μπισκότα από το Grecian Taste, θα γίνουν τα αγαπημένα σου. Προέρχονται από τη Σκωτία, είναι μια παραδοσιακή συνταγή με βάση το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλεύρι.

Το όνομα τους προήλθε από τη λέξη short (κοντά) λόγω του ότι σπάνε εύκολα αφού σύμφωνα με τα υλικά τους, δεν μπορούν να γίνουν πολύ μεγάλα και ελαστικά.

Υλικά:

  • 1 κούπα φυτικό βούτυρο
  • ½ κούπα ζάχαρη καρύδας
  • 2 κούπες αλεύρι
  • 2 κομμάτια μαύρης σοκολάτας

Εκτέλεση:

Σε ένα κατσαρόλακι σε χαμηλή θερμοκρασία πρόσθεσε τη ζάχαρη και το βούτυρο. Ανακάτεψέ τα μέχρι να λιώσουν. Πρόσθεσε τη μαύρη σοκολάτα, χωρίς θερμοκρασία πια, και ανακάτεψέ τα όλα μαζί. Πρόσθεσε το υγρό μείγμα σε ένα μπολ με το κοσκινισμένο αλεύρι. Ανακάτεψε αρχικά και μετά ζύμωσε μέχρι να γίνει μια ομοιογενής ζύμη. Αν είναι στεγνή και τρίβεται λιώσε ¼ της κούπας βούτυρο ακόμα και πρόσθεσέ το. Η ζύμη δεν χρειάζεται ψυγείο. Δημιούργησε έναν κορμό και κόψε με μαχαίρι σε πάχος 0.5 εκ. Τοποθέτησέ τα σε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί. Σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, ψήσε για 25-30 λεπτά.

Extra tips:

  • Αποθήκευσέ τα σε κλειστό αεροστεγές τάπερ.
  • Τα κομμάτια θα βγουν ανάλογα με τις διαστάσεις που θα φτιάξεις τον κορμό. Συνήθως γύρω στα 7 εκ. πλάτος βγαίνουν 20 κομμάτια.
  • Τα μπισκότα θα βγουν μαλακά από το φούρνο και θα σκληρύνουν όταν κρυώσουν.
featured photo και περισσότερες συνταγές:  Grecian Taste