Οι σοκολατένιες τρούφες είναι ένα από τα πιο κλασικά γλυκίσματα. Κλασικό αλλά όχι βαρετό.
Και αυτή η συνταγή από το blog thecookinyou.gr είναι η ιδανική αν ψάχνεις μια νόστιμη και εύκολη συνταγή, αφού περιέχει μόνο 2 υλικά. Εσύ φυσικά μπορείς να προσθέσεις ό,τι άλλο φανταστείς. Καρύδια, τριμμένο μπισκότο, ξερά φρούτα. Αφού παγώσουν μπορείς να τις στολίσεις με τρούφα, κακάο, λευκή σοκολάτα ή ό,τι άλλο σκεφτείς!
Υλικά (για περίπου 25 τρουφάκια):
- 400 γραμμάρια κουβερτούρα
- 220 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Εκτέλεση:
Βήμα 1: Ετοίμασε τα υλικά.
Σε ένα κατσαρολάκι ζέστανε την κρέμα γάλακτος (όχι να πάρει βράση) και ρίξε μέσα το ξύσμα πορτοκαλιού. Κόψε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και πρόσθεσέ τη μέσα στην κρέμα γάλακτος. Άφησε για 3 λεπτά και στη συνέχεια ανακάτεψε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα.
Σκέπασε με μεμβράνη φροντίζοντας να εφάπτεται πάνω στην επιφάνεια του μείγματος και άφησε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες.
Βήμα 2: Φτιάξε τα σοκολατάκια.
Σε ένα μεγάλο δίσκο ή ταψί στρώσε αντικολλητικό χαρτί. Με ένα κουταλάκι πάρε λίγο λίγο από το μείγμα και φορώντας γάντια πλάσε σε μικρά μπαλάκια. Ακούμπα το κάθε μπαλάκι στο ταψί.
Άφησε στο ψυγείο για 15 λεπτά να σταθεροποιηθούν ή απόλαυσέ τες κατευθείαν!
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Ξινός τραχανάς με φέτα και πιπεριά