Παρακάτω θα βρεις μία συνταγή για έναν από τους πιο νόστιμους τρόπους να δοκιμάσεις τον ψητό σολομό. Θα τον συνοδεύσεις με μία salsa από αβοκάντο και ροδάκινο.
Τι θα χρειαστείς:
500 γρ σολομό
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές sauce σόγιας
2 κουταλιές μπαλσάμικο
1/2 κουταλιές μέλι
3 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι chilli σε σκόνη
1/2 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
1 κουταλάκι τριμμένο ginger
1 αβοκάντο
1 ροδάκινο κομμένο σε κύβους
μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 jalapeño κομμένη σε ροδέλες
χυμό από ένα lime
αλάτι και πιπέρι
Πώς θα το φτιάξεις:
Φτιάξε τη μαρινάδα για τον σολομό: Σε ένα μπολ βάλε μαζί το ελαιόλαδο, τη σάλτσα σόγιας, το μπαλσάμικο, το μέλι, το σκόρδο, την καυτερή πιπεριά και το ginger.
Bάλε το ψάρι στο μπολ με τη μαρινάδα. Σκέπασε και βάλε στο ψυγείο για μία ώρα.
Στη συνέχεια ετοίμασε τη salsa που θα συνοδεύσεις το ψάρι. Σε ένα μπολ βάλε το αβοκάντο, το ροδάκινο, τη jalapeño, το κόλιαντρο, τον χυμό από lime, το αλάτι και το πιπέρι και ανακάτεψε καλά.
Ψήσε στους 170 βαθμούς για 15-20 λεπτά πάνω σε ένα αντικολλητικό χαρτί που έχεις στρώσει σε ένα ταψί. Θα πρέπει να μπορείς να το τσιμπήσεις με ένα πιρούνι και να είναι μαλακό.
Βάλε τον σολομό στο πιάτο σου και άπλωσε πάνω του ή στο πλάι τη salsa. Μπορείς να σερβίσεις με καστανό ρύζι, κινόα ή ψητά λαχανικά.