Ζέστανε τον φούρνο στους 200C. Βάλε σε ένα γυάλινο σκεύος που μπαίνει στον φούρνο, τα παντζάρια και τα καρότα, ρίξε λίγο από το λάδι, αλάτι και πιπέρι και ψήσε τα για 15 λεπτά. Στον ενδιάμεσο χρόνο άνοιξε τον φούρνο και πρόσθεσε τα φύλλα kale, λίγο ακόμα λάδι και λίγο ακόμα αλάτι. Χτύπησε σε ένα μπολ τον χυμό πορτοκάλι με μια κουταλιά λάδι και βούτηξε τα φιλέτα σολομού. Μόλις συμπληρωθούν τα 15 λεπτά, πρόσθεσε τον σολομό και ρίξε πάνω του το πιπέρι καγιέν. Ψήσε για άλλα 15 λεπτά. Μόλις το βγάλεις από τον φούρνο, ρίξε λίγο ακόμα από το καγιέν και τους σπόρους chia.
Σε ξεχωριστό μπολάκι βάλε το γιαούρτι με λίγο λάδι, ανακάτεψε και σέρβιρε.