Σολωμος με Μεντα και Βασιλικο
Πλούσιος σε πρωτεϊνες, Ω-3 λιπαρά και βιταμίνη D, ο σολωμός είναι από τις πιο σοφές επιλογές όταν θέλουμε να ακολουθήσουμε μια ισορροπημένη διατροφή. Εξάλλου, στην κέλτικη μυθολογία ο ίδιος αποτελούσε σύμβολο σοφίας, παρόλο που τότε δεν ήταν γνωστά τα ωφέλη των Ω-3 λιπαρών. Παρακάτω ακολουθεί μια ενδιαφέρουσα, πεντανόστιμη και υγιεινή συνταγή με πρωταγωνιστή τον σολωμό.
Για ένα δείπνο για τέσσερις, θα χρειαστείτε:
4 φιλέτα σολωμού
25 γρ. φύλλα φρέσκου βασιλικού
25 γρ. φύλλα μέντας
200 ml. ελαιόλαδο
1 κρόκος αβγού
1 κ.σ. μουστάρδα
2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
χυμός από 1 λεμόνι και τρίμμα της φλούδας του
αλάτι & πιπέρι
Οδηγίες:
Βράστε ένα κατσαρολάκι νερό σε μια κατσαρόλα και ρίξτε μέσα τα φύλλα του βασιλικού και της μέντας για μερικά δευτερόλεπτα. Στραγγίξτε τα φύλλα, χτυπήστε τα στο μπέντερ με το ελαιόλαδο και μαρινάρετε το μείγμα για ένα τέταρτο.
Σε ένα μπολ ανακατέψτε τον κρόκο αβγού με την μουστάρδα και ανακατέψτε αυτό το μείγμα με το προηγούμενο, προσθέτοντας ταυτόχρονα την κρέμα, τα τρίμματα και το χυμό λεμονιού. Φυλάξτε το τελικό μείγμα στο ψυγείο.
Ψήστε καλά τον σολωμό με λίγο ελαιόλαδο, προσθέστε αλάτι & πιπέρι και σερβίρετε ρίχνοντας από πάνω την σάλτσα που έχετε φυλάξει στο ψυγείο.