Tα sopapilla είναι παραδοσιακό μεξικάνικο γλυκό που φτιάχνεται από τηγανιτή ζύμη καλυμμένη με κανέλα, ζάχαρη και μέλι. Μοιάζουν αρκετά με τα
beignets της Νέας Ορλεάνης
. Στην παρακάτω εκδοχή
συνδυάζονται με την κρεμώδη γεύση του τυριού, δίνοντας την αίσθηση ότι τρως το cheesecake σου μέσα σε αφράτη ζύμη.
Για 30 sopapilla bars θα χρειαστείς:
2 πακέτα έτοιμη ζύμη για κρουασάν
225γρ cream cheese, σε θερμοκρασία δωματίου
60γρ ζάχαρη
1 κουταλάκι βανίλια
115γρ βουτυρο, λιωμένο
115γρ λευκή ζάχαρη
1 κουταλιά κανέλλα
Τι θα χρειαστείς:
Προθέρμανε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Σε ένα ταψί στρώσε ένα αντικολλητικό χαρτί.
Ξεδίπλωσε την πρώτη συσκευασία με τη ζύμη κρουασάν και άπλωσε τη στο ταψί ώστε να πάει από άκρη σε άκρη.
Σε ένα μπολ βάλε το cream cheese, τη ζάχαρη και τη βανίλια και δούλεψέ τα με το mixer μέχρι να ενωθούν καλά.
Άπλωσε το μείγμα στη ζύμη που έχεις στο ταψί.
Ξεδίπλωσε τη δεύτερη ζύμη και στρώσε την πάνω από μείγμα. Φρόντισε και πάλι η ζύμη να καλύπτει από άκρη σε άκρη το ταψί.
Ρίξε το λιωμένο βούτυρο πάνω από τη ζύμη.
Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε τη ζάχαρη που έχει απομείνει μαζί με την κανέλα. Πασπάλισε με τη ζαχαροκανέλα πάνω από το βούτυρο.
Ψήσε για 30 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια.
Άφησε να κρυώσει για 20 λεπτά και στη συνέχεια βάλε το ταψί στο ψυγείο για 4 ώρες ή ένα ολόκληρο βράδυ.
Κόψε σε μακρόστενα ή τετράγωνα κομμάτια και σέρβιρε.