Αυτό το νόστιμο σουφλέ γλυκοπατάτας με καρύδια πεκάν ως topping είναι ένα απαραίτητο συνοδευτικό -η κυρίως πιάτο- για το δείπνο των Χριστουγέννων.

Είναι μια από τις πιο υγιεινές εκδοχές του σουφλέ, ετοιμάζεται γρήγορα και κάπως έτσι μπήκε αυτόματα στη λίστα με τα αγαπημένα μας cozy foods!

Υλικά:

  • 3 – 4 γλυκοπατάτες, καθαρισμένες
  • 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη καρύδας
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για το topping από πεκάν:

  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη καρύδας
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι αμυγδάλου
  • 1/2 φλιτζάνι βρώμη χωρίς γλουτένη
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα πεκάν
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Εκτέλεση:

Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Πλύνε και καθάρισε τις γλυκοπατάτες. Κόψε τες σε φέτες για είναι πιο μαλακές όσο θα μαγειρεύονται. Βάλε τες σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και βράσε τες μέχρι να μαλακώσουν. Όταν μαλακώσουν, αφαίρεσέ τες από το νερό.

Μετάφερε τις πατάτες σε ένα μπολ και πολτοποίησέ τες να γίνουν πουρές. Πρόσθεσε 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη καρύδας, 1/2 φλιτζάνι μαλακό βούτυρο, 2 αυγά, 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια, 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Ανακάτεψε όλα τα υλικά και βάλε τα με το μείγμα της γλυκοπατάτας σε ένα λαδωμένο ταψί.

Σε ένα μπολ ανακάτεψε 1 φλιτζάνι ζάχαρη καρύδας, 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο, 1/2 φλιτζάνι αλεύρι αμυγδάλου, 1/2 φλιτζάνι βρώμη χωρίς γλουτένη, 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα πεκάν, 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα. Χρησιμοποιώντας τα χέρια σου ανακάτεψε τα υλικά του topping μέχρι να αναμειχθούν καλά.

Άπλωσε το topping πεκάν πάνω από τo σουφλέ γλυκοπατάτας. Εάν θέλετε, μπορείς να προσθέσεις και μερικά χοντροκομμένα πεκάν από πάνω. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Τσάι: 4 εύκολες συνταγές για μπισκότα για να το συνοδεύσεις