Σκέφτεσαι καλύτερο πιάτο για να πρωταγωνιστήσει και να κλέψει την παράσταση σε ένα εορταστικό μπουφέ;
Αυτό το φανταστικό σουφλέ καλαμποκιού είναι σίγουρα το ιδανικό. Φτιαγμένο με καλαμπόκι και μπέικον σε ελαφριά και κρεμώδη σάλτσα με γεύση σκόρδου και βασιλικού δημιουργεί την τέλεια γεύση του αξεπέραστου comfort food!
Τι θα χρειαστείς:
- 6 φέτες μπέικον
- ½ φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ½ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1 φλιτζάνι άπαχο γιαούρτι (ή κρέμα γάλακτος)
- 4 φλιτζάνια καλαμπόκι
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
Πώς θα το φτιάξεις:
Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Μαγείρεψε το μπέικον σε ένα μεγάλο τηγάνι μέχρι να γίνει τραγανό. Βγάλε το μπέικον από το τηγάνι και βάλε το σε απορροφητικές πετσέτες για να στραγγίξει και να κρυώσει και μετά κόψε το σε κομματάκια. Άφησέ το στην άκρη. Σόταρε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια στο ίδιο τηγάνι που είχες μαγειρέψει το μπέικον. Ρίξε το αλεύρι, το ψιλοκομμένο σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και μαγείρεψε για 1 με 2 λεπτά. Απόσυρε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίξε μέσα το γιαούρτι, το καλαμπόκι, τον μαϊντανό και το μισό από το θρυμματισμένο μπέικον. Ανακάτεψε καλά. Ρίξε το μείγμα καλαμποκιού σε ένα ταψί. Πασπάλισε ομοιόμορφα το υπόλοιπο μπέικον πάνω από το ταψί. Ψήσε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα. Αφού βγάλεις το ταψί από το φούρνο πασπάλισε με ψιλοκομμένο βασιλικό και σέρβιρε.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Γιατί ο μαξιμαλισμός θα είναι η τάση των επόμενων μηνών στο interior design