Αυτό το σουφλέ ζυμαρικών με κολοκύθι και σπανάκι είναι σίγουρα το τέλειο δείπνο για τα βράδια που έρχονται.
Τι θα χρειαστείς:
450 γραμμάρια κοφτά ζυμαρικά (πένες, βίδες, κοχύλια ή ό,τι άλλο προτιμάς) αλάτι 3 κουταλιές ελαιόλαδο 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο δύο μεσαία κολοκυθάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες 170 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι baby, ψιλοκομμένο 4 κουταλιές βούτυρο (55 γραμμάρια περίπου) 7 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις (55 γραμμάρια περίπου) 2 1/4 φλιτζάνια (540 ml) γάλα, ζεστό φρέσκο αλεσμένο μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1/2 κούπα τριμμένο τυρί της αρεσκείας σου 300 γραμμάρια μίνι μπάλες μοτσαρέλας (περίπου 1 1/2 φλιτζάνια) 4-8 κουταλιές πέστο βασιλικού φρέσκο βασιλικό, για το σερβίρισμαΠώς θα το φτιάξεις:
Προθέρμανε τον φούρνο στους 175 βαθμούς. Βράσε σε μια κατσαρόλα τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Στράγγισέ τα και βάλε τα ξανά στην κατσαρόλα. Ζέστανε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι. Πρόσθεσε τα κρεμμύδια, μαγείρεψέ τα για λίγα λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία έως ότου τα μαλακώσουν. Πρόσθεσε τα κολοκυθάκια και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Μαγείρεψέ τα για περίπου 20 λεπτά ή έως ότου τα κολοκύθια μαλακώσουν. Αφαίρεσε το τηγάνι από την κουζίνα και ρίξε το σπανάκι. Ανακάτεψε μέχρι να ”μαραθεί” το σπανάκι.
Τέλος, φτιάξε τη λευκή σάλτσα. Λιώσε το βούτυρο σε μια μεσαία κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία. Πρόσθεσε το αλεύρι και το ζεστό γάλα και ανακάτεψέ τα ελαφρά για να γίνει μια ενιαία σάλτσα (χωρίς να έχει σβώλους). Πρόσθεσε το φρέσκο μοσχοκάρυδο, 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι και ανακάτεψε έως ότου το μείγμα πήξει, σαν μια παχιά σούπα. Κράτα περίπου 1/2 φλιτζάνι λευκή σάλτσα και ρίξε την υπόλοιπη στην κατσαρόλα με τα στραγγισμένα ζυμαρικά. Ανακάτεψέ τα λίγο όλα μαζί και μετά μετάφερέ τα σε ένα ταψί. Πασπάλισε με παρμεζάνα. Πρόσθεσε το μείγμα κολοκυθάκι-σπανάκι, όσο πιο ομοιόμορφα γίνεται. Πρόσθεσε την υπόλοιπη λευκή σάλτσα. Στη συνέχεια, πρόσθεσε τις μπάλες μοτσαρέλας, ομοιόμορφα. Τέλος, πρόσθεσε το πέστο βασιλικού ανάμεσα στις μπάλες μοτσαρέλας.
Ψήσε για 20 λεπτά ή μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα. Αφαίρεσε το ταψί από τον φούρνο και άφησέ το να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια σέρβιρε με φρέσκο βασιλικό.