Μία γευστική, αρωματική, θρεπτική και comfort σούπα που μπορείς να φτιάξεις μία κρύα μέρα.
Τι θα χρειαστείς:
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κουταλιά της σούπας τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα ψαριού
½ φλιτζάνι ταϊλανδέζικη κίτρινη πάστα κάρυ
3 φλιτζάνια ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών
400 ml γάλα καρύδας
2 φύλλα λάιμ
1 μεγάλη γλυκοπατάτα, ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
400 γραμμαρίων, μαύρες φακές, βρασμένες 10-15 λεπτά και στραγγισμένες
200 γραμμάρια φασολάκια κομμένα και κομμένα στη μέση, βρασμένα 10 λεπτά
1/3 φλιτζάνι καβουρδισμένα κάσιους, χοντροκομμένα
Τι θα χρειαστείς:
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην πάρουν χρώμα.
Προσθέτουμε το σκόρδο, το τζίντζερ, τη σάλτσα ψαριού και την πάστα κάρυ και ανακατεύουμε να ενωθούν. Προσθέτουμε τον ζωμό, το γάλα καρύδας και τα φύλλα λάιμ και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τη γλυκοπατάτα και μαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά. Προσθέτουμε τις φακές και τα φασόλια, μαγειρεύουμε για τελευταία 5 λεπτά και μετά σερβίρουμε αμέσως.