Αυτή η συνταγή είναι ο πιο εύκολος τρόπος να φτιάξεις λευκά φασόλια σε μία ενδιαφέρουσα σούπα με ζωμό και λαχανικά. Σέρβιρε με φέτες φρυγανισμένο ψωμί για να έχεις το τέλειο γεύμα!

Τι θα χρειαστείς:

1 φλιτζάνι αποξηραμένα λευκά φασόλια

1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου

2 φλιτζάνια νερό ή περισσότερο ανάλογα με τις ανάγκες

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

5 σκελίδες σκόρδου, ξεφλουδισμένες και  πολτοποιημένες

1-2 ολόκληρα αποξηραμένα τσίλι

1 αποξηραμένο φύλλο δάφνης

1-2 κλαδάκια φρέσκο ​​θυμάρι

παρμεζάνα σε φλούδες

3 στημόνες σαφράν

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 kale,με τα φύλλα του κομμένα σε μεγάλα κομμάτια

αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι

Για το φρυγανισμένο ψωμί:

ψωμί σε φέτες

σκόρδο

ελαιόλαδο

Πώς θα το φτιάξεις:

Το προηγούμενο βράδυ ξέπλυνε καλά τα φασόλια σε ένα σουρωτήρι. Βάλε τα σε ένα μπολ με νερό, τη μαγειρική σόδα και λίγο αλάτι. Φρόντισε το νερό να καλύπτει αρκετά παραπάνω τα φασόλια. Άφησέ τα 8 ώρες ή όλη τη νύχτα.

Στράγγισε και ξέπλυνε τα φασόλια και βάλε τα σε μία μεγάλη κατσαρόλα. Πρόσθεσε το κοτόπουλο και το νερό. Πρόσθεσε τα κρεμμύδια, τις σκελίδες σκόρδου, τα αποξηραμένα τσίλι, τη δάφνη, το θυμάρι και την παρμεζάνα, καθώς και το σαφράν εάν χρησιμοποιείς. Βάλε και λίγο ελαιόλαδο και βράσε σε μέτρια θερμοκρασία.

Ανάλογα με την ποικιλία των φασολιών που μαγειρεύεις αυτό μπορεί να διαρκέσει από 45 λεπτά έως 2 ώρες. Όποτε χρειάζεται πρόσθεσε λίγο νερό.

Όταν τα φασόλια είναι έτοιμα αφαίρεσε τα φύλλα δάφνης, το θυμάρι, τα τσίλι (αν μπορείς να τα βρεις γιατί μερικές φορές διαλύονται εντελώς). Πρόσθεσε το kale και συνέχισε να μαγειρεύεις μέχρι να μαραθεί εντελώς. Πρόσθεσε το ξύδι. Δοκίμασε και πρόσθεσε όσο αλάτι προτιμάς.

Για να φρυγανίσεις το ψωμί, τρίψτε πρώτα πάνω του τις σκελίδες σκόρδου. Περίχυσε λίγο ελαιόλαδο. Βάλε τις φέτες σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία μέσα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Μαγείρεψε για 1 έως 2 λεπτά ανά πλευρά. Αν θες μπορείς να δοκιμάσεις και στην τοστιέρα σου. Στο τέλος πασπάλισε με λίγο αλάτι.

Σέρβιρε τα φασόλια ζεστά, με λίγο εξτρα ελαιόλαδο στο τέλος και το ψωμί στο πλάι. Όσο απομείνει θα διατηρηθεί στο ψυγείο για 2-3 ημέρες.

featured photo: © Lindsay Landis / Love & Olive Oil