Tι θα χρειαστείς:
700 γρ καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας
2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
4 φλιτζάνια γάλα καρύδας
1/4 από ένα κουταλάκι κουρκουμά
1/4 από ένα κουταλάκι κόκκινο πιπέρι
Αλάτι πιπέρι
Πώς θα το φτιάξεις:
Ζέστανε το λάδι καρύδας σε μία μεγάλη κατσαρόλα. Μόλις ζεσταθεί, πρόσθεσε το κρεμμύδι και το καρότο και σόταρε σε χαμηλή θερμοκρασία για 10-15 λεπτά έως ότου τα καρότα αρχίσουν να μαλακώνουν και το κρεμμύδι να γίνεται διάφανο.
Πρόσθεσε και τα υπόλοιπα υλικά (εκτός απο το γάλα και τον χυμό lime ) και βράσε σε σιγανή θερμοκρασία για άλλα 20 λεπτά.
Μόλις τα καρότα είναι μαλακά, κλείσε τη θερμοκρασία και πρόσθεσε το γάλα καρύδας και με ένα ραβδομπλέντερ δούλεψε τη σούπα μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
Ζέστανε τη σούπα για άλλα 5-10 λεπτά και πρόσθεσε τον χυμό lime και όσο αλάτι θες.
Σέρβιρε με επιπλέον μαύρο πιπέρι και λίγο ακόμα ξύσμα lime.