Η σούπα με τα ζυμαρικά και τα φασόλια είναι μία ιταλική κλασική συνταγή. Ο ζωμός κοτόπουλου δένει με τα αρώματα της ντομάτας και τα μπαχαρικά με τα μυρωδικά. Ένα από τα πιο εύκολα βραδινά πιάτα που θα φτιάξεις με απλά υλικά ένα από τα επόμενα κρύα βράδια.
Tι θα χρειαστείς:
500 γρ χωριάτικο λουκάνικο
1 μαραθόριζα
2 μέτρια κομμένα καρότα
3/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο)
3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένο
1 κουταλάκι του γλυκού mix μπαχαρικών
300 γρ τριμμένες ώριμες ντομάτες
2 κονσέρβες φασόλια
4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλο
1 φλιτζάνι κοφτό μακαρονάκι
φρέσκο μαϊντανό
παρμεζάνα
Πώς θα το φτιάξεις:
Βάλε περίπου 1/2 φλιτζάνι φασόλια σε ένα μικρό μπολ και πολτοποίησέ τα με ένα πιρούνι μέχρι να μαλακώσουν.
Σε μία μεσαία κατσαρόλα και σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία βάλε το λουκάνικο σπάζοντάς το με μία κουτάλα όσο μαγειρεύεται. Σόταρε μέχρι να ροδίσει 10-15 λεπτά και μόλις είναι έτοιμο βγάλε το σε ένα πιάτο αφήνοντας το λίπος στην κατσαρόλα.
Βάλε τη ψιλοκομμένη μαραθόριζα και τα καρότα και σόταρε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και τα μπαχαρικά και συνέχισε για 1- 2 λεπτά.
Πρόσθεσε τις ντομάτες και ανακάτεψε μέχρι να αρχίσει να σιγοβράζει, περίπου 5 λεπτά. Πρόσθεσε τα φασόλια με τα υγρά τους, τα φασόλια που έκανες πουρέ πουρέ, τον ζωμό και τα λουκάνικα.
Άφησε να σιγοβράσει για 10 λεπτά.
Πρόσθεσε τα ζυμαρικά και σιγόβρασε για περίπου 8 λεπτά, θες να είναι al-dente. Δοκίμασε για να προσθέσεις αλάτι και πιπέρι. Πασπάλισε με φρέσκο μαϊντανό και παρμεζάνα και σέρβιρε ζεστό.