Αν και η Audrey Hepburn γνωστή από τους ρόλους της στις πιο αγαπημένες μας ταινίες, ακόμα και αν την γνώρισες ως χορεύτρια ή για το φιλανθρωπικό της έργο, ξέρεις και κάτι ακόμα για εκείνη: Αγαπούσε τη μαγειρική. Ειδικά όταν πρόκειται για φίλους στο σπίτι.

Στο βιβλίο Audrey Hepburn, An Elegant Spirit, ο γιος της, Sean Hepburn Ferrer περιγράφει τη μητέρα του με κάποιο είδος ”εθισμού” στους υδατάνθρακες. Με μεγάλη αγάπη στα ζυμαρικά και πιο συγκεκριμένα Spaghetti al Pomodoro, το οποίο έτρωγε μια φορά την εβδομάδα.

Δοκίμασε τη συνταγής της:

Υλικά:

1 μικρό ψιλοκομμένο κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδου, λιωνένες

2 μικρά καρότα κομμένα σε μικρά κομμάτια

2 κλωνάρια σέλερι κομμένα σε μικρά κομμάτια

2 κονσέρβες ντομάτας ή μισό κιλό ώριμες βιολογικές ντομάτες

1 μικρό ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο

2 κουταλιές ελαιόλαδο

1 πακέτο spaghetti

Αλάτι και πιπέρι

παρμεζάνα

Πως να το κάνεις:

Σε μια κατσαρόλα βάλε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα καρότα, το σέλερι, το λάδι, τις ντομάτες και λίγο αλάτι. Πάρε το μισό από το βασιλικό, φρόντισε να έχεις κρατήσει μόνο τα φύλλα, και πρόσθεσε το στη σάλτσα. Σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία βράσε τη σάλτσα για 45 λεπτά. Μόλις περάσουν τα 45 λεπτά, σβήσε τη θερμοκρασία και άσε τη σάλτα για 15 λεπτά.

Σε μια άλλη κατσαρόλα βάλε να βράσει αρκετό αλατισμένο νερό. Πρόσθεσε αλάτι και μαγείρεψε τα ζυμαρικά al dente. Στράγγισε και ρίξε κρύο νερό.

Δοκίμασε τη sauce, μπορεί να θες να προσθέσεις αλάτι. Ανακάτεψε τα ζυμαρικά με τη sauce και πασπάλισε τριμμένη παρμεζάνα, βασιλικό και πιπέρι.