Μπορεί να ακούγεται δύσκολη συνταγή αλλά ίσως είναι ό,τι πιο εύκολο έχεις φτιάξει. Η μαγιονέζα είναι από τα πιο αγαπημένα συνοδευτικά αλλά συνήθως την αγοράζουμε τυποποιημένη και γεμάτη συντηρητικά. Γιατί λοιπόν να μη μάθεις να τη φτιάχνεις σπίτι σου ώστε να την τρως χωρίς τύψεις; Εμείς σου βρήκαμε την πιο εύκολη εκδοχή της και σου έχουμε μερικές προτάσεις για να την κάνεις ακόμα πιο ιδιαίτερη.
Θα χρειαστείς:
- 1 αυγό
- 1 κούπα ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 2 κ.γ. μουστάρδα
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- προαιρετικά 1 κ.γ. μέλι
Επιπλέον μπορείς να την αρωματίσεις και να της δώσεις ότι γεύση θέλεις ανάλογα με το τι θα συνοδεύει. Μπορείς να αντικαταστήσεις λίγο από το ελαιόλαδο με λάδι τρούφας για ένα πιο gourmet twist. Ακόμα χρησιμοποίησε wasabi, σκόνη chilli ή επέλεξε μουστάρδα dijon για ένα πικάντικο kick. Ωστόσο αν θες μία πιο κλασική Ελληνική γεύση μπορείς απλώς να ψιλοκόψεις κάποια από τα αγαπημένα σου αρωματικά όπως άνηθο ή μαϊντανό ή ακόμα να προσθέσεις σκόρδο.
Απαραίτητο εργαλείο είναι ένα μίξερ χειρός και ένα μακρόστενο δοχείο. Με αυτά θα κάνεις τη ζωή σου εύκολη και τη μαγιονέζα σου πιο αφράτη σε λιγότερο από ένα λεπτό.
Μέθοδος
Βάλε όλα σου τα υλικά με την σειρά που αναγράφονται στο μακρόστενο δοχείο και βάλε το μπλέντερ χειρός να ακουμπήσει στον πάτο. Ξεκίνα να αναδεύεις τα υλικά και με αργές κυκλικές κινήσεις σήκωνε το προς τα πάνω. Αυτή η διαδικασία θα πρέπει να σου πάρει 30 δευτερόλεπτα με 1 λεπτό.
Αν για κάποιο λόγο η μαγιονέζα σου δεν πήξει, μπορείς να προσθέσεις άλλον ένα κρόκο αυγού. Η λεκιθίνη που περιέχει είναι αυτή που κάνει την μαγιονέζα κρεμώδη οπότε προσθέτοντας έναν κρόκο θα σφίξει.
Όταν είναι έτοιμη βάλε την μαγιονέζα σου σε ένα βαζάκι και διατήρησέ τη στο ψυγείο.
Ο πιο κλασικός συνδυασμός είναι με πατάτες τηγανητές. Εδώ θα βρεις μερικές ακόμα συνταγές πατάτας που σίγουρα θα θες να δοκιμάσεις. Ακόμα μπορείς να την χρησιμοποιήσεις για να φτιάξεις την sauce σε αυτά τα τέλεια Αμερικάνικα cheeseburgers ή αν θες κάτι πιο ελαφρύ φτιάξε μία κλασική τονοσαλάτα που θα αναδείξει τη γεύση της.