Σοταρισμένα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και σκόρδο σε συνδυασμό με αποξηραμένα μυρωδικά, λιαστές ντομάτες και κρασί σε μια πλούσια σάλτσα ντομάτας.
Αυτή η συνταγή θα σου δώσει 1½ φλιτζάνι σε περίπου 30 λεπτά.
Τι θα χρειαστείς:
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο λευκό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο, πιεσμένες μέσα από μια πρέσα σκόρδου
2 κουταλιές της σούπας λιαστές ντομάτες, συσκευασμένες σε ελαιόλαδο
2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
1 ½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένος βασιλικός
2 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί
1 κουτί πελτέ ντομάτας
1/4 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη, προαιρετικά
1 φλιτζάνι νερό
αλάτι
μαύρο πιπέρι, για γεύση
Πώς θα το φτιάξεις:
Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία. Όταν ζεσταθεί, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με μια πρέζα αλάτι και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 30 δευτερόλεπτα.
Προσθέτουμε τη λιαστή ντομάτα, τη ξερή ρίγανη και τον βασιλικό και ανακατεύουμε, μαγειρεύοντας για 1 λεπτό. Το λάδι και η θερμότητα θα μαλακώσουν τα αποξηραμένα βότανα.
Ρίχνουμε το λευκό κρασί και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να απορροφηθεί.
Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, τη ζάχαρη και το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν. Μειώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 10 έως 15 λεπτά πριν προσθέσουμε αλάτι και μαύρο πιπέρι.