Δε χρειάζεται να την αγοράζεις έτοιμη όταν μπορείς να την φτιάξεις τόσο εύκολα.
Θα χρειαστείς:
3 κούπες γάλα πλήρες
1/2 κούπας άχνη ζάχαρη
1/4 κουταλάκι αλάτι
1 κούπα ψιλοκομμένη σκούρα κουβερτούρα
4 κρόκοι αυγών
1/4 κούπας κακάο
1/4 κούπας κόρν φλάουρ
2 κουταλάκια εκχύλισμα βανίλιας
Οδηγίες:
Ζέστανε τις 2 ½ κούπες γάλα, τη ζάχαρη, το αλάτι σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύοντας συνέχεια για να διαλυθεί η ζάχαρη, για περίπου 5 λεπτά. Πρόσθεσε τη σοκολάτα και ανακάτεψε για 4 λεπτά μέχρι να λιώσει και απομάκρυνε το από τη ζέστη.
Χτύπησε τους κρόκους, το κακάο, το κόρν φλάουρ και το υπόλοιπο γάλα σε ένα μεσαίο μπολ. Ανακάτευε σταδιακά ενώ προσθέτεις το μείγμα σοκολάτας.
Ρίξε πάλι το μείγμα στο κατσαρολάκι σε μέτρια θερμοκρασία για 1-2 λεπτά. Πρόσθεσε τη βανίλια. Μετέφερε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και κάλυψε με διάφανη μεμβράνη. Θα πρέπει να το αφήσεις στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
Μπορείς να αντικαταστήσεις την κουβερτούρα με σοκολάτα γάλακτος. Σ αυτή τη περίπτωση θα πρέπει να μειώσεις τη ζάχαρη στο 1/3, να αυξήσεις το κορν φλάουρ σε 1/3 και να αυξήσεις το αλάτι σε ½ κουταλάκι.