Σου βρήκαμε το spread που θα απλώνεις στο ψωμί σου τα υπόλοιπα πρωινά του χρόνου.

Τι θα χρειαστείς:

1.5 κιλό μήλα

340γρ ψιλοκομμένους χουρμάδες

1 κούπα (240 ml) νερό

1/4 της κούπας (60 ml) χυμό λεμόνι

2 κουταλιές ξύδι

1 κουταλάκι κανέλλα

1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο

αλάτι

Πως θα το φτιάξεις:

Πλύνε, καθάρισε και κόψε τα μήλ και βάλε τα σε μία μεγάλη, βαθιά κατσαρόλα. Πρόσθεσε τους ψιλοκομμένους χουρμάδες και βάλε το νερό. Βράσε τα φρούτα σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία, περίπου 20 λεπτά. Μέχρι να βράσουν τα φρούτα προθέρμανε τον φούρνο στους 170 βαθμούς.

Μόλις τα μήλα μαλακώσουν, μετέφερέ τα σε ένα μπολ (που να μπορείς να βάλεις στον φούρνο) μαζί με τα υγρά τους και με ένα πιρούνι ή ένα ειδικό εργαλείο λιώσε τη σάρκα τους. Πρόσθεσε το λεμόνι, το ξύδι, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο, ανακάτεψε λίγο και βάλε στον φούρνο. Ψήσε τον πουρέ φρούτων για περίπου μία ώρα ανακατεύοντας κάθε 15 λεπτά. Θα είναι έτοιμο όταν στεγνώσει ο πουρές και πλέον δεν έχει καθόλου υγρά.

Μόλις είναι έτοιμο, αν θες, μόλις κρυώσει αρκετά μπορείς να το περάσεις από το μπλέντερ. Πρόσθεσε λίγο αλάτι και ανακάτεψε.

Βάλε το spread σε αποστειρωμένο βάζο. Θα διατηρηθεί πέντε μέρες.

featured photo: alexandracooks.com