Με τα spicy φαγητά υπάρχει μια αμφιλεγόμενη σχέση μίσους και πάθους. Πολλοί δεν τα αντέχουν, αρκετοί τα λατρεύουν. Στην Ελλάδα, όμως, μπορεί να αποδειχτεί ιδιαίτερα δύσκολο να βρεις καλό και όντως spicy φαγητό. Γιατί, λοιπόν, να μην το φτιάξεις εσύ; Τι καλύτερο κιόλας όταν συνδυάζονται αυτές οι γεύσεις με τα επίσης δυσεύρετα αλλά ιδιαιτέρως νόστιμα tacos;
- 1 κιλό ribeye
- 1 κσ ελαιόλαδο
- 2 κσ αλατισμένο βούτυρο
- 2 κσ μουστάρδα
- 1κσ κάρυ,σκόνη
- 2κσ κύμινο
- 2κσ κόλιαδρο
- 2 κσ turmeric
- 1 κσ κρεμμύδι,σκόνη
- 2 κσ σκόρδο,σκόνη
- 2 κσ τσίλι
- αλάτι,πιπέρι
Κόβουμε το ribeye σε μικρά κομμάτια, το βάζουμε σ’ένα μπολ με ολα τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Σε ένα τηγάνι, που μπορεί να μπει και σε φούρνο, λιώνουμε το βούτυρο και το λάδι, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε το κρέας και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.Μεταφέρουμε το σκεύος σρο φούρνο και ψήνουμε για 10-15′. Μέχρι να ψηθεί το κρέας, ζεσταίνουμε τις tortillas και ετοιμάζουμε τη σως (1/2 φλ sour cream, 1/4 φλ γάλα, 1 χυμό από ένα lime).
Crispy ψητές πατάτες για συνοδευτικό
- 1 κιλό πατάτες baby
- 3 κσ ελαιόλαδο
- 1κσ σκόρδο,σκόνη
- αλάτι,πιπέρι
- 1/2 φλ τριμμένη παρμεζάνα
- 1κσ ψιλοκομμένο μαιντανό
- 1/2 λεμόνι
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε μια κατσαρόλα με κρύο αλατισμένο νερό βράζουμε τις πατάτες για 18-20΄. Μόλις οι πατάτες μαλακώσουν τις σουρώνουμε και τις στεγνώνουμε με ένα χαρτί. Τις βάζουμε σ’ένα ταψί και τις σπάμε με το πάτο ενός ποτηριού. Προσθέτουμε αλάτι,πιπέρι,σκόρδο και λάδι. Ψήνουμε για 20-25΄. Βγάζουμε από το φούρνο,τις πασπαλίζουμε με τη τριμμένη παρμεζάνα και το μαϊντανό. Ρίχνουμε και το χυμό λεμονιού και σερβίρουμε.v
photo theproperblog.com