Λεπτές λωρίδες χοιρινό αρωματισμένο με τζίντζερ και σκόρδο, σε συνδυασμό με τα αγαπημένα al dente noodles σε μία γευστική σάλτσα με βάση τη σόγια. Τα κάσιους και το σουσάμι είναι τα απαραίτητα συστατικά για να απογειώσουν αυτό το πιάτο. Η συνταγή είναι της @themothercook.
Λίγη οργάνωση και καλή προετοιμασία χρειάζεται η ασιατική κουζίνα, ώστε να την απολαμβάνεις στο σπίτι σου!
Υλικά για 4 άτομα:
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο (χωρισμένο)
400 γρ χοιρινό, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
1/2 κ.γ. mirin
1/2 κ.σ. σόγια σως
1/2 κ.γ. κορν φλαουρ
λίγο πιπέρι
Sauce:
1 κ.σ. ασιατικό λάδι σουσαμιού
2 κ.γ σόγια σως
1 κ.σ. σάλτσα στρειδιού
1 κ.γ. mirin
2 κ.σ. sweet chili sauce
2 κ.σ νερό
Λαχανικά:
1 σκ. σκόρδο τριμμένη
1 κομμάτι τζίντζερ τριμμένο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
2 κόκκινες πιπεριές
5-6 μανιτάρια σε λωρίδες
10-15 κάσιους
σουσάμι
Πώς θα το φτιάξεις:
Για το χοιρινό: Σε ένα μπολ, συνδυάζουμε το κρέας, το mirin, τη σόγια σως, λίγο ελαιόλαδο, πιπέρι, και το κορν φλαουρ.
Για τη σάλτσα: Σε ένα μπολάκι, ανακατεύουμε τη σόγια σως, το λάδι σουσαμιού, σάλτσα στρειδιού, mirin, νερό και sweet chili sauce.
Για τα noodles: Βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Μόλις είναι έτοιμα (3′ περίπου) τα σουρώνουμε και τα κρυώνουμε με τρεχούμενο νερό. Αφήνουμε στο σουρωτήρι μέχρι να τα χρειαστούμε.
Πριν ξεκινήσουμε το μαγείρεμα έχουμε μαζέψει όλα τα υλικά δίπλα μας. Θα χρειαστούν γρήγορες κινήσεις.
Στο ζεστό γουόκ, σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο (1 κ.σ.). Όταν κάψει ρίχνουμε το κρέας. Το απλώνουμε στο γουόκ και αφήνουμε να μείνει 1′-2′ πριν αρχίσουμε να ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Θα χρειαστεί 3-4′ μέχρι να ψηθεί (εφόσον είναι κομμένο σε λεπτές λωρίδες). Μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.
Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το ginger και το σκόρδο. Ανακατεύουμε συνεχώς και μετά από 1′ ρίχνουμε τα κομμένα λαχανικά και τα κάσιους ανακατεύοντας συνεχώς. Μετά από 2-3′ τραβάμε με την σπάτουλα τα λαχανικά στην άκρη του γουόκ και ρίχνουμε μέσα τη σάλτσα. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το κρέας και τα noodles. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 1-2′ ακόμα.
Σερβίρουμε ζεστά με έξτρα κάσιους, σουσάμι και sweet chili sauce.