Σήμερα, πηγαίνοντας στη δουλειά και σκεπτόμενη τα βάσανα τούτης της ζωής, πέρασα από το μανάβικο της γειτονιάς και είδα τον πιο όμορφο και λαχταριστό πάγκο που υπάρχει. Και κάπως έφτιαξε η μέρα μου. Αντίκρισα έναν κατακόκκινο και μυρωδάτο πάγκο, γεμάτο φράουλες. Όμορφες, λαμπερές, λαχταριστές. Και έτσι μου ήρθε η ιδέα γι’ αυτό το άρθρο. Γιατί σκέφτηκα ότι ωραίο είναι να απολαμβάνεις τις φράουλες σου έτσι σκέτες και απλές, ακόμα καλύτερο είναι, όμως, όταν μπορείς να δημιουργήσεις γρήγορα και εύκολα γλυκά με αυτές.
# Φράουλες με σαντιγύ
Ναι, ξέρω γνωστός και αγαπητός συνδυασμός. Για να τον εξελίξουμε, όμως, και λίγο εξωτερικά μπορείς να χαράξεις τις φράουλες, να τις γεμίσεις με λίγη σαντιγύ και να βάλεις από πάνω ξύσματα σοκολάτας. Απλό, λιτό και απέριττο.
# Cookies, σαντιγύ, φράουλες, cookies, σαντιγύ, φράουλες κτλ.
Όπως ήδη κατάλαβες θα χρειαστείς τρια απλά πράγματα. Στη βάση βάλε ένα σοκολατένιο cookie της αρεσκείας σου ( για να σε διευκολύνουμε ακόμα παραπάνω, τα cookie δε χρειάζεται να είναι χειροποίητα. Μπορείς να τα προμηθευτείς από ένα σοσύπερ μάρκετ.), πρόσθεσε σαντιγύ και ύστερα φράουλες. Ακολούθησε την ίδια σειρά, μέχρι να δώσεις στο γλυκό ‘’ πυργάκι ‘’ σου το ύψος που θες. Λίγο σιρόπι σοκολάτας θα το κάνει ακόμα πιο κολασμένο.
# Strawberry cheesecake
Κλασσική συνταγή που δεν χρειάζεται συστάσεις. Ξέρεις ακριβώς τι πρέπει να κάνεις. Η μόνη μου πρόταση είναι να αντικαταστήσεις τη μαρμελάδα φράουλας με φρέσκιες φράουλες. Έχει άλλη χάρη.
# Χίλια φύλλα φράουλες
Φυσικά εννοώ το πασίγνωστο και αγαπημένο millefeuille, κοινώς μιλφέιγ. Βάζεις το φύλλο σφολιάτας και από πάνω την κρέμα ζαχαροπλαστικής. Ως εδώ όλα καλά και γνωστά. Για έξτρα γεύση, μπορείς να προσθέσεις στην κρέμα κομματάκια φράουλας. Έτσι έχεις και πιο ιδιαίτερη γεύση και πιο χρωματιστή εμφάνιση.
# Sorbet φράουλας
Και επειδή σέβομαι όσους προσέχουν τη διατροφή τους και δεν θέλουν να πέσουν με τα μούτρα σε σοκολάτες και σαντιγές ( ο ναι υπάρχουν και αυτοί), θα προτείνω ένα δροσιστικό και χωρίς θερμίδες sorbet. Δυο μόνο υλικά απαιτούνται: φράουλες και παγάκια. Τη συνέχεια τη γνωρίζεις! Μπλέντερ, όλα μέσα, χτύπημα και έτοιμος!