- 1 κούπα καστανό ρύζι
- 2 κούπες νερό
- 2 κ.σ. ξύδι
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 αγγούρι κομμένο σε sticks
- 1 μάνγκο κομμένο σε sticks
- 1 αβοκάντο
- 2 κ.σ. σουσάμι
- 4 φύλλα νόρι (φύκι)
Βράσε το ρύζι και άσε το να τραβήξει όλα τα νερά. Όσο περιμένεις να γίνει αυτό, σε ένα μικρό μπολ, ανακάτεψε το ξύδι, την ζάχαρη και το αλάτι. Ζέστανέ το στο microwave μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και ετοίμασε τα υπόλοιπα υλικά. Στην συνέχεια, ρίξε το μείγμα στο ρύζι και με μια μεγάλη σπάτουλα ανακάτεψέ το ώστε να πάει παντού.
Έχε ένα μικρό μπολ με νερό δίπλα σου γιατί ίσως χρειαστεί στο να μην κολλήσει το ρύζι στο χέρι σου καθώς τυλίγεις τα φύκια. Βάλε ένα μεγάλο φύλλο νόρι πάνω στο ξύλινο σουπλά με την ζελατίνα και άπλωσε το ρύζι. Πρόσθεσε το μάνγκο, το αβοκάντο και το αγγούρι και ξεκίνα το τύλιγμα. Φρόντισε να μην παραγεμίσεις το ρολλάκι γιατί δεν θα κλείνει.
Με ένα μεγάλο κουζινομάχαιρο χωρίς εγκοπές κόψε το μακρύ ρολλ σε μπουκίτσες και καλή απόλαυση.
(Πηγή: love&lemons.com)