Η παρακάτω συνταγή για ριζότο με μανιτάρια είναι κρεμώδης, αρωματική και όσο comfort χρειάζεται για ένα κρύο βράδυ.
Τι θα χρειαστείς:
1 κούπα μανιτάρια σε φέτες
2 κουταλιές της σούπας κρεμμύδια σε κύβους
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
225 ρύζι Αrborio
2 1/2 κούπας ζωμό λαχανικών, σε θερμοκρασία δωματίου
1/3 κούπας λευκό κρασί, θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλιά της σούπας μαγιά
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, λιωμένο
3 στήμονες κρόκου Κοζάνης
1 κούπα τυρί παρμεζάνα τριμμένη
Πώς θα το φτιάξεις:
Βάλε μια κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία. Πρόσθεσε το ελαιόλαδο, τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια και σόταρέ τα για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια πρόσθεσε το ρύζι arborio, το αλάτι, το πιπέρι και άφησε τα ακόμα 2-3 λεπτά. Πρόσθεσε το λευκό κρασί και άφησε το να σιγοβράσει μέχρι να εξατμιστεί (2-3 λεπτά). Στη συνέχεια πρόσθεσε στην κατσαρόλα τον ζωμό λαχανικών, τη μαγιά και το βούτυρο. Ανακάτεψε καλά και σιγόβρασε για άλλα 15 λεπτά προσθέτοντας μικρές ποσότητες ζεστού νερού κάθε φορά που χρειάζεται μέχρι το ρύζι να είναι μαλακό εξωτερικά και τραγανό στο εσωτερικό του. Όταν είναι σχεδόν έτοιμο πρόσθεσε την παρμεζάνα και τον κρόκο Κοζάνη και ανακάτεψε το καλά μέχρι να αποκτήσει κρεμώδη υφή. Σέρβιρε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, θυμάρι, λαχανικά.