Το κοτόπουλο από το KFC ίσως είναι το πιο διάσημο τηγανιτό κοτόπουλο που υπάρχει. Είναι τραγανό, ζουμερό και νόστιμο ακριβώς όπως πρέπει να είναι. Λένε ότι το σπιτικό δεν μπορεί να είναι τόσο καλό όσο το original fast food, ωστόσο αυτό μάλλον είναι μύθος. Παρακάτω θα βρεις τη συνταγή που θα σε βοηθήσει να φέρεις τα KFC σπίτι σου εύκολα και πολύ πιο υγιεινά. Θα χρειαστείς πολλά μπαχαρικά και λίγο χρόνο αφού είναι γρήγορη και εύκολη.

Υλικά

  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 2 κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού
  • 1 κ.γ. σκόνη τσίλι
  • 1 κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • 1/2 κ.γ. αλάτι αρωματισμένο με σέλερυ
  • 1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • 1/2 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
  • 1/2 κ.γ. αποξηραμένο βασιλικό
  • 1/2 κ.γ. κύμινο
  • 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 2 αυγά
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • 1 κοτόπουλο κομμένο στα 6 (1 στήθη, 2 φτερούγες, 2 μπούτια)

Μέθοδος

Ανέμειξε καλά όλα τα μπαχαρικά με το αλεύρι και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και σπάσε σε ένα άλλο μπολ τα αυγά και ανάδευσε τα.

Βούτα τα κομμάτια του κοτόπουλου στα αυγά και στη συνέχεια στο αλεύρι. Επανάλαβε τη διαδικασία άλλη μία φορά ώστε να δημιουργήσεις μία καλή κρούστα.

Τηγάνισέ τα σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν. Πολύ σημαντικό είναι όταν τα βγάλεις από το τηγάνι να τα τοποθετήσεις πάνω σε μία σχάρα και όχι σε πιάτο ώστε να μείνει τραγανό απ’ όλες τις μεριές και να μην πανιάσει.

Συνόδευσε το κοτόπουλο με peri peri fries, και Sriracha BBQ sauce για να ολοκληρώσεις το γεύμα σου.

Featured photo: KFC Recipe