Πρόκειται για μια σάλτσα αζτεκικής καταγωγής που τρώγεται είτε σκέτη (με τσιπς, πιτάκια κλπ) είτε ως συνοδευτικό.

guacamole

Θα χρειαστείτε:

3 ώριμα αβοκάντο

2 ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια

1 φλιτζάνι λεμόνι

2 κουταλιές ελαιόλαδο

αλάτι

Εκτέλεση:

Ξεφλουδίστε και κόψτε τα αβοκάντο και ρίξτε τα στο μπλέντερ μαζί με τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και λίγο αλάτι. Όταν τα υλικά γίνουν μια παχύρευστη σάλτσα, ρίξτε το περιεχόμενο του μπλέντερ σε ένα μπολ και προσθέστε τον χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο. Δοκιμάστε και ρίξτε λίγο περισσότερο αλάτι, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Tip #1: Είναι πολύ σημαντικό τα αβοκάντο να είναι ώριμα, καθώς μόνο έτσι επιτυγχάνεται η σωστή υφή και γεύση της γουακαμόλε.

Tip #2: Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά στη σάλτσα. Εγώ προτιμώ την πιο απλή εκδοχή, αλλά μπορείτε να ρίξετε στο μπλέντερ ψιλοκομμένη ντομάτα και -γιατί όχι- λίγο ταμπάσκο.

Tip #3: Εάν δεν σερβίρετε όλη την ποσότητα αυθημερόν, τοποθετείστε ένα κουκούτσι από το αβοκάντο μέσα στο μπολ πριν το βάλετε στο ψυγείο. Έτσι θα αργήσει να μαυρίσει!