Εάν υπάρχει μια συνταγή που να συνδέεται αυτόματα με τα καλοκαίρια των παιδικών μας χρόνων είναι σίγουρα η στραπατσάδα ή αλλιώς καγιανάς.
Για αυτό εάν ακολουθείς μια vegan διατροφή ή εάν απλά θέλεις να φτιάξεις μια διαφορετική εκδοχή του αγαπημένου σου φαγητού, δοκίμασε αυτή τη συνταγή από το beets-me.com. Το σίγουρο είναι πως θα τη λατρέψεις!
Υλικά για 2 μερίδες:
- 3 -4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 400 γραμμάρια τόφου
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σκόνη
- 3/4 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμάς
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
- 3 κουταλιές της σούπας κρέμα σόγιας (βίγκαν κρέμα γάλακτος)
- 1/4 της κούπας νερό
- 1/2 – 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 ντομάτες στον τρίφτη
- μια πρέζα ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κάλα νάμακ (μαύρο αλάτι Ινδίας)
- 40 γραμμάρια λευκό βίγκαν τυρί
Εκτέλεση:
Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια θερμοκρασία, βάλε το ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί πρόσθεσε το κρεμμύδι και σόταρε. Πρόσθεσε το τόφου και σόταρε μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα (περίπου 8-10 λεπτά). Πρόσθεσε όλα τα μπαχαρικά και ανακάτεψε. Στη συνέχεια περίχυσε την τοφουλέτα με την κρέμα σόγιας, ανακάτεψε καλά και μετά άδειασε μέσα και το νερό. Μόλις δέσουν τα υλικά χαμήλωσε τη θερμοκρασία και άφησε να μαγειρευτεί μέχρι να φύγουν τα πολλά υγρά. Πρόσθεσε την τριμμένη ντομάτα, το αλάτι, τη ζάχαρη, τη ρίγανη και ανακάτεψε. Σκέπασε και άφησε να πάρει μια βράση για 5 λεπτά. Στη συνέχεια ξεσκέπασε και άφησε να μαγειρευτεί μέχρι να φύγουν τα υγρά. Κλείσε τελείως τη θερμοκρασία και ρίξε από πάνω το κάλα νάμακ. Σέρβιρε σε ένα πιάτο και τρίψε από πάνω το λευκό τυρί.
Σημείωση: Το κάλα νάμακ είναι θειούχο μαύρο αλάτι Ινδίας και είναι αυτό που θα δώσει τη γεύση του αυγού στη στραπατσάδα σου. Μπορείς να το παραλείψεις.
Ανακάλυψε περισσότερες συνταγές στο: beetsme_com