Τα Ορια του Φλερτ Οταν Εχεις Σχεση
Το φλερτ είναι ικανό να σου ανεβάσει την αυτοπεποίθηση στα ύψη και είναι αποδεκτό ακόμα και όταν είσαι δεσμευμένος/η. Υπάρχει όμως μια λεπτή διαχωριστική γραμμή που άμα την περάσεις το φλερτ γίνεται απιστία (αρκεί η σχέση σας να μην είναι ελεύθερη) και ο/η σύντροφός σου θα έχει κάθε δικαίωμα να θυμώσει. Σε ποιες περιπτώσεις όμως συμβαίνει αυτό;
Φλερτ με τον κολλητό ή την κολλητή. Ας πούμε ότι μια παρέα στο μπαρ σε κερνάει σφηνάκια κι εσύ γυρίζεις, τους χαμογελάς, πίνεις στην υγειά τους και ανταλλάζετε κανένα κοπλιμέντο. Τίποτα το μεμπτό ως εδώ. Γιατί; Γιατί δεν ξέρεις κανένα από την παρέα και το πιθανότερο είναι πως δεν θα τους ξαναδείς. Σκέψου τώρα όλο αυτό να συμβαίνει με τον κολλητό ή την κολλητή σου. Το φλερτ με ένα πρόσωπο που ξέρεις καλά υπονοεί πως μπορεί να έχει συμβεί κάτι στο παρελθόν ή θα συμβεί κάτι στο μέλλον. Άσε που για τον/την σύντροφό σου ένα άτομο που ως τώρα δεν αντιμετωπιζόταν ως απειλή ξαφνικά θα γίνει στόχος και θα υπάρξουν ζήλιες χωρίς λόγο.
Ανταλλαγή αριθμών. Όταν έχεις σχέση φλερτάρεις πιο πολύ για την πλάκα της υπόθεσης παρά για να κερδίσεις κάτι από αυτό, δηλαδή ένα ραντεβού ή one night stand. Αλλιώς, ποιος ο λόγος να είσαι δεσμευμένος; Δεν υπάρχει κανένας λόγος λοιπόν να ανταλλάζεις αριθμούς με άτομα που μόλις γνώρισες στο μπαρ (ή παίζοντας bowling, για όσους έβλεπαν είσαι το ταίρι μου) απ’ τη στιγμή δεν έχεις σκοπό να κάνεις κάτι μαζί τους. Το ταίρι σου θα έχει κάθε λόγο να νευριάσει και δεν υπάρχει λόγος να εκθέτεις έτσι κάποιον που αγαπάς.
Ψιθύρισμα στο αυτί. Το φλερτ κανείς δεν μίσησε όσο γίνεται στα φανερά. Αλλά τώρα σκέψου να είσαι έξω με την παρέα και το ταίρι σου και να αρχίσεις να ψιθυρίζεις στο αυτί κάποιου αγνώστου. Το ταίρι θα έχει αλλάξει δέκα χρώματα προσπαθώντας να καταλάβει τι λέτε και πιθανώς οι υποθέσεις που κάνει είναι 10 φορές χειρότερες από την πραγματικότητα. Άσε που θα τον/την εκθέσεις στην παρέα σου. Οκ, μπορεί να έχει δυνατή μουσική, αλλά αν δεν μπορείς να φλερτάρεις στα φανερά, ενώ δίπλα σου είναι ο/η σύντροφός σου, καλύτερα να μην το κάνεις καθόλου.
Αγγίγματα. Εντάξει τι θα μπορούσαμε να πούμε γι’ αυτό. Νομίζω πως κάθε νοήμων άνθρωπος μπορεί να καταλάβει για ποιους λόγους αυτό είναι μεμπτό. Δεν χρειάζεται να χουφτώσεις κάποιον στα οπίσθια για να ξεπεράσεις τα όρια. Ακόμα κι ένα χάδι στον ώμο (που στην πραγματικότητα θεωρείται intimate ζώνη που λίγοι μπορούν να αγγίξουν) είναι υπερβολή όταν έχεις σχέση.
Φλερτ με τον/την πρώην. Αν το φλερτ με τον κολλητό υπονοεί πως ίσως κάποτε κάτι να έχει γίνει μεταξύ σας, το φλερτ με τον πρώην δεν χρειάζεται να υπονοήσει τίποτα. Είναι ένα άτομο που κάποτε σου ασκούσε τρομερή έλξη αλλά κάτι στην πορεία στράβωσε και τα χαλάσατε. Εσύ τώρα που φλερτάρεις μαζί του/της σημαίνει πως τα έχεις ξεχάσει όλα (τα κακά) και θυμήθηκες τα άλλα (τα καλά). Σκεφτείτε σενάριο όπου ο/η πρώην έγινε κολλητός/η και φλερτάρεις μαζί του μπροστά στα μάτια του συντρόφου σου με αγγίγματα και ψίθυρους. Αν δεν είναι αυτό αιτία χωρισμού δεν ξέρω τι είναι.
Βέβαια κάθε ζευγάρι έχει τους δικούς του κώδικες και «πρέπει». Αν στην σχέση σου επιτρέπεται το φλερτ χωρίς περιορισμούς, τότε όλα είναι καλά, αρκεί να νιώθεις εσύ κι ο σύντροφός σου άνετα.