Ήρθε η ώρα να ξεπεράσεις τα mozzarella sticks και να πας στην επόμενη πίστα. Μαζί μας.
Το λατρεμένο κυπριακό τυρί είναι φτιαγμένο έτσι ώστε να μπορείς να το τηγανίσεις, να χρυσίσει και να είναι τραγανό χωρίς να λιώνει παραπάνω από όσο πρέπει. Η παρακάτω συνταγή είναι γρήγορη για εκείνα τα βράδια που θες να φας ένα αλμυρό snack και δε ξέρεις τι. Όσα sticks περισσέψουν μπορείς να τα βάλεις στο αυριανό sandwitch.
Κόψε 250γρ. χαλούμι σαν να κόβεις τηγανητές πατάτες. Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακάτεψε δύο κουταλιές αλεύρι με κορν φλάουρ. Ρόλαρε στο μείγμα τις φέτες χαλούμι. Σε ένα τηγάνι ζέστανε 2 κουταλιές ελαιόλαδο με 2 κουταλιές ηλιέλαιο, πρόσθεσε το χαλούμι μέχρι να χρυσίσει και γύρισε το από την άλλη, σύνολο 3-4 λεπτά. Μετέφερε τα sticks σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί και σέρβιρε τα όσο είναι ζεστά.
Μπορείς να τα σερβίρεις με σως γιαουρτιού/μουστάρδας ή σαλάτα ξινολάχανο με νούμερο ένα επιλογή ΤΟ ΤΣΕΝΤΑΡ.